Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2015-12-07 16:30:27 +0200 Descoperă care sunt avantajele nașterii într-o maternitate de stat sau privată și care este cea mai bună metodă de a selecta medicul și mediul în care dorești să naști! Nașterea în maternitatea de stat sau privată

Nașterea în maternitatea de stat sau privată

Nașterea în maternitatea de stat sau privată 470 900
Descoperă care sunt avantajele nașterii într-o maternitate de stat sau privată și care este cea mai bună metodă de a selecta medicul și mediul în care dorești să naști!

Fiecare femeie are dreptul de a-și alege locul în care va naște, atât timp cât ia în considerare toți factorii de risc și cât nu pune în pericol sănătatea ei și a copilului. Datorită personalului medical specializat și tehnologiei avansate, majoritatea femeilor aleg să nască în maternități de stat sau private, pentru a se asigura că au parte de îngrijire completă.

Nașterea într-o maternitate de stat este mai comună decât pare. Orice maternitate deține săli de naștere, un departament de terapie intensivă neonatală pentru nou-născuți și adulți, precum și departamente de hematologie, chirurgie, etc.

O mamă sănătoasă ar avea nevoie doar de o sală de nașteri și îngrijiri post-natale. Însă, în cazul în care sunt necesare și alte intervinții, obstetricianul, asistenta, neonatologul și restul personalului calificat poate oferi asistență imediat, atât pentru copilul nou-născut, cât și pentru mămică.

Cum poți alege maternitatea potrivită?

• În cele mai multe cazuri, alegerea unui medic ginecolog va fi în strânsă legătură cu selectarea unei anumite maternități, în funcție de colaborările acestuia.

• Însă, este recomandat să realizezi o "cercetare de piață" pentru a vedea ce maternitate îți satisface cel mai bine cerințele, având în vedere că există diferite tipuri(clinici private, spitale, spitale universitare, etc.).

• Principalul criteriu este dacă maternitatea vă oferă posibilitatea de a vă ține copilul în cameră și de a îl alăpta. Așadar, atunci când te vei duce acasă cu copilul, nu te vei confrunta cu probleme privind alăptarea, baia, schimbarea și alte aspecte generale, pentru că vei primi instrucțiuni precise asupra tuturor acestor noi activități.

• Poți face un tur al maternității în timp ce verifici numărul paturilor pe cameră, curățenia și chiar ambientul. De asemenea, îți recomandăm să soliciți informații cu privire la aspectele legate de beneficii sau ore de vizite.

• Costul economic este, fără îndoială, esențial pentru camera pe care o alegi (cameră single, cameră dublă, etc.), dacă alegi să naști într-un mediu privat. Sistemul este diferit într-o maternitate de stat.

• Un criteriu pentru selectarea maternității îl va reprezenta distanța de la casa ta.

Cât timp vei sta în spital?

Durata șederii în spital este relevantă pentru sănătatea ta și a copilului tău. În mod normal, spitalizarea durează 3-4 nopți, dacă ai născut natural sau prin cezariană.

Ce se întâmplă dacă moașa și medicul meu nu sunt în măsură să vină la spital în timp util?

Există și cazuri de forță majoră, în care nici unul dintre cei doi să nu fie disponibili. Chiar dacă aceste cazuri sunt extrem de rare, este indicat să ai alternativă medicală aleasă de tine, în colaborare cu moașa și medicul tău. Dacă timpul nu este de partea ta și nașterea se desfășoară cu rapiditate, există și alți medici care pot interveni în cel mai scurt timp.

Este permisă prezența partenerului în sala de nașteri?

Dacă obstetricianul își dă acordul, partenerul poate lua parte la nașterea copilului. Însă, trebuie menționat faptul că acest acord se aplică doar materinităților private, nu și celor publice.

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI