Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2024-04-24 17:14:29 +0300 Deși nu sunt diferențe majore între o naștere simplă și una multiplă, sunt anumite aspecte pe care orice femeie însărcinată cu gemeni trebuie să le știe. Nașterea gemenilor

Nașterea gemenilor

Nașterea gemenilor 470 900
Deși nu sunt diferențe majore între o naștere simplă și una multiplă, sunt anumite aspecte pe care orice femeie însărcinată cu gemeni trebuie să le știe.

În general, nu este o mare diferență între a da naștere unuia sau mai multor bebeluși. Medicina a evoluat suficient pentru a permite oricărei mămici să aibă o naștere fără probleme, în ciuda așteptărilor. Cu puțin ajutor din partea asistentei și a obstetricianului, gemenii tăi vor începe o nouă viață în cel mai scurt timp.

Tipuri de naștere a gemenilor

- Naturală. Nașterea naturală este o opțiune în cazul în care primul făt coboară lin (în special sugarii cu greutăți mici), iar al doilea are o poziție care ar permite obstetricianului să execute mișcările corecte pentru a-l ajuta să se nască, de asemenea, pe cale naturală.

-Prin cezariană. Această procedură este identică, indiferent că vorbim de nașterea unuia sau a doi copii.  

Momentul nașterii

Odată ce s-a dilatat complet cervixul, mama începe să împingă cu ajutorul obstetricianului și al asistentei. După nașterea primului copil, aceasta va examina mama pentru a vedea poziția celui de-al doilea copil. Între nașterea primului copil și a celui de-al doilea pot trece aproximativ 15 minute. După livrarea primului copil, contracțiile vor începe din nou și membranele artificiale se vor rupe. Odată ce al doilea copil este născut, o injecție cu ergometrină va fi acordată mamei, astfel încât să se stabilizeze contracțiile uterului și să fie eliminată placenta.

Nașterea unor gemeni nu poate fi considerată mai dureroasă decât o naștere simplă, dar cu siguranță există alte diferențe importante. Dacă ambii copii sunt situați cu capul in jos, nașterea va fi mult mai ușoară. Dacă poziția primului este pelviană (coboară cu picioarele), atunci se va alege cezariana. Orice altă poziție pe care copiii o pot avea crește probabilitatea nașterii prin cezariană.

Datorită riscului crescut de complicații, cum ar fi prolapsul cordonului ombilical, desprinderea placentară etc, după nașterea bebelușilor este necesară o monitorizare permanentă a acestora. Prin urmare, nu este posibil ca un medic specialist să aprobe nașterea la domiciliu sau în apă.

Comentarii

Neutral avatar

PARTENERI