Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2016-05-13 18:23:59 +0300 Oare ai dreptul să ceri altă asistentă? Se poate să mănânci în timpul travaliului? Descoperă câteva aspecte pe care nu le știai despre nașterea la spital! Nașterea la spital

Nașterea la spital

Nașterea la spital 470 900
Oare ai dreptul să ceri altă asistentă? Se poate să mănânci în timpul travaliului? Descoperă câteva aspecte pe care nu le știai despre nașterea la spital!

Te întrebi cum va decurge travaliul și nașterea? Ei bine, majoritatea femeilor care plăuiesc să nască într-un spital se interesează asupra tuturor detaliilor importante. Însă, asta nu înseamnă că nu pot apărea suprize pe parcurs.

Poți cere o altă asistentă

Dacă ai un motiv pentru care nu dorești o anumită asistentă, ai dreptul să ceri ca aceasta să fie înlocuită. Este perfect normal să vrei să ai încredere în tot personalul medical care participă la nașterea copilului tău. Dacă îți este jenă să ceri acest lucru, poți profita de faptul că ești într-o situație delicată și poți pasa responsabilitatea altei persoane. Soțul, mama, sora sau prietena ta cea mai bună nu te va putea refuza.

Cel mai probabil, nu vei putea mânca

Majoritatea spitalelor le recomandă mamelor să consume doar lichide în timpul travaliului, mai ales dacă doresc epidurală. Această regulă avea mai mult sens în trecut, atunci când femeile care nășteau prin cezariană erau anesteziate general, ceea ce creștea riscul sufocării cu vomă. Însă, în ziua de astăzi, când majoritatea cezarienelor sunt realizate cu epidurală, nu mai are sens această regulă.

Mai mult, Societatea Americană a Anesteziștilor(The American Society of Anesthesioloists) este de părere că femeile în travaliu ar trebui să aibă dreptul să consume ceva ușor, fără a face abuz, desigur.

Poți refuza absolut orice

Dacă naști într-un spital nu înseamnă că trebuie să renunți la dreptul tău de a alege. Ține lângă tine o persoană apropiată, în opinia căreia te încrezi și consultă-te cu aceasta ori de câte ori ai o dilemă. Dacă aceasta este de aceeași părere, poți lua orice decizie îți dorești.

Nu trebuie să porți hainele pe care le primești în spital

Sigur, dacă îți este mai comod să o faci, ești liberă să alegi. Însă, majoritatea femeilor se simt mult mai confortabil în hainele lor, iar tu vei avea nevoie să fii cât mai relaxată atât în timpul travaliului, cât și după naștere. Pregătește-ți din timp greanta pentru maternitate și asigură-te că ai haine largi și comode.

Nu poți pleca mai devreme

Nici nu știi când vor trece zilele după naștere, așa că nu trebuie să îți faci probleme că te vei plictisi cât timp vei sta în spital. Dacă nașterea este naturală și nu apar complicații, este necesar să stai 2 zile în spital, însă în cazul unei cezariene, sunt necesare mai multe zile, în funcție de recomandarea medicului.

Sursa: Parents.com

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI