Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2016-09-06 16:47:03 +0300 Primele săptămâni cu bebelușul sunt întotdeauna cele mai dificile și pline pentru o nouă mamă. Tocmai de aceea este esențial să îți organizezi anumite aspecte încă din perioada sarcinii. Organizează-ți cele 9 luni de sarcină cu cap!

Organizează-ți cele 9 luni de sarcină cu cap!

Organizează-ți cele 9 luni de sarcină cu cap! 470 900
Primele săptămâni cu bebelușul sunt întotdeauna cele mai dificile și pline pentru o nouă mamă. Tocmai de aceea este esențial să îți organizezi anumite aspecte încă din perioada sarcinii.

Înainte de sarcină

Dacă ți-ai pus în plan să concepi un copil, trebuie să ai în vedere faptul că atât perioada sarcinii, cât și cea de dinainte este extrem de importantă pentru dezvoltarea acestuia. Stai de vorbă cu medicul tău înainte de a încerca să rămâi gravidă și fă-ți un set complet de analize. Totodată, este recomandat să eviți consumul de cofeină, alcool și tutun. Nu uita nici de vitaminele prenatale pe care le poți lua la recomandarea medicului specialist.

Prima lună

Mănâncă sănătos, nu face excese și fii atentă la semne. Primele simptome ale sarcinii sunt somnolența, durerile la nivelul sânilor, poftele sau grețurile. Dacă ești deja sub tratamet, atunci discută cu medicul pentru a stabili dacă este necesar ca doza medicamentelor să fie ajustată.

A doua lună

De acum înainte îți poți calcula data estimativă a nașterii, ceea ce înseamnă că primul control prenatal este aproape. Totodată, nu uita de alimentație și află mai multe trucuri despre cum poți reduce efectele grețurilor matinale.

A treia lună

Acum poți da deja vestea, deoarece ai trecut de perioada critică a sarcinii, când este riscul crescut al complicațiilor. În curând vei avea nevoie de noi haine, așa că încearcă să ți le alegi pe cele mai comode, pentru a scăpa de un stres în plus. Este foarte posibil ca picioarele să ți se umfle, ceea ce înseamnă că vei avea nevoie și de niște încălțări cu 2 numere mai mari.

A patra lună

Nu uita să te hidratezi și să faci mișcare. Nu este indicat să exagerezi cu exercițiile fizice sau să te apuci tocmai acum de un sport, însă, dacă medicul ți-a dat undă verde, poți face în continuare antrenamente aproape la fel ca înainte de sarcină.

A cincea lună

Acum este momentul în care poți petrece mai mult timp cu copilul. Disconfortul va fi din ce în ce mai intens, ceea ce înseamnă că vei sta mai mult decât vei fi în mișcare, însă acest aspect poate fi unul benefic pentru relația ta cu bebelușul. Poți petrece mai mult timp vorbindu-i, cântându-i sau încercând să îl faci să se obișnuiască cu vocea ta.

A șasea lună

Este timpul să te gândești la un medic pediatru. Foarte multe mame merg pe recomandări primite de la prietene, însă poți face un mic research pe cont propriu. Acum poți începe și să cauți hăinuțe și mobila pentru camera bebelușului, pentru că încă te mai poți deplasa fără a obosi la fiecare pas.

A șaptea lună

Dacă lucrezi, ocupă-te de toate formalitățile necesare pentru concediul de maternitate. Apoi, plănuiește petrecerea de botez și documentează-te în privința alăptării.

A opta lună

Discută în detaliu cu medicul travaliul și nașterea pentru a nu fi luată prin suprindere. Ajută și dacă exersezi metodele de relaxare pe care acesta ți le sugerează. Și, dacă ai o mașină, nu uita să achiziționezi un scaun pentru bebeluș.

A noua lună

Pregătește geanta pentru maternitate și fă aprovizionarea cu mâncare semi-preparată cel puțin pentru 3 săptămâni. Totodată, este indicat să găsești pe cineva care să îți poată oferi o mână de ajutor. Vei avea nevoie.

După naștere

  • Acceptă tot ajutorul care și se oferă!
  • Dormi cât de mult poți.
  • Mănâncă sănătos
  • Nu uita să te hidratezi
  • Bucură-te de fiecare clipă.
  • Discută cu cineva în momentele în care simți că nu mai poți. Nimeni nu se naște părinte și este important să ai parte și de un sprijin moral atunci când este cazul.

Sursa: Revistacsp.ro

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI