Lintea se remarcă prin conţinutul important de vitamine, în special de vitamine din grupul B (B1, B2, B3, B5, B6 si B9)
Dintre acestea, vitamina B9, cunoscută şi sub numele de acid folic, joacă un rol major în producerea materialului genetic de tip ADN şi ARN, în buna funcţionare a sistemului nervos şi a sistemului imunitar.
Ce ingrediente ne sunt necesare pentru a prepara un pateu de linte?
• 100 grame linte roșie
• 2 cartofi curățați și tăiați în sferturi
• 2 căței de usturoi
• 2 linguri de ulei de floarea - soarelui preset la rece
• 2 linguri de zeamă de lămâie
• Pătrunjel proaspăt tocat
Cum se prepară:
1. Fierbe separate în 2 vase lintea și cartofii. După ce legumele s-au răcit, scurgeți-le de apă;
2. Pune toate ingredientele în robotul de bucătărie și mixați-le până ce obții o pasta cremoasă și omogenă;
3. Pentru o aroma deosebită, păstrează pateul câteva ore la frigider;
4. Considstenta mai moale o poți obține prin adăugarea de puțină apă.
Rețeta se recomandă bebelușilor de 9 luni.
Te-ar putea interesa si: Pateu de mazăre
Sursa: Eugenia Dobrescu – technician nutriționist
Comentarii