Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2024-04-11 11:19:05 +0300 Lintea se remarcă prin conţinutul important de vitamine, în special de vitamine din grupul B (B1, B2, B3, B5, B6 si B9) Pateu de linte

Pateu de linte

Pateu de linte 470 900
Lintea se remarcă prin conţinutul important de vitamine, în special de vitamine din grupul B (B1, B2, B3, B5, B6 si B9)

Dintre acestea, vitamina B9, cunoscută şi sub numele de acid folic, joacă un rol major în producerea materialului genetic de tip ADN şi ARN, în buna funcţionare a sistemului nervos şi a sistemului imunitar.

Ce ingrediente ne sunt necesare pentru a prepara un pateu de linte?

•    100 grame linte roșie

•    2 cartofi curățați și tăiați în sferturi

•    2 căței de usturoi

•    2 linguri de ulei de floarea - soarelui preset la rece

•    2 linguri de zeamă de lămâie

•    Pătrunjel proaspăt tocat

Cum se prepară:

1.    Fierbe separate în 2 vase lintea și cartofii. După ce legumele s-au răcit, scurgeți-le de apă;

2.    Pune toate ingredientele în robotul de bucătărie și mixați-le până ce obții o pasta cremoasă și omogenă;

3.    Pentru o aroma deosebită, păstrează pateul câteva ore la frigider;

4.    Considstenta mai moale o poți obține prin adăugarea de puțină apă.

Rețeta se recomandă bebelușilor de 9 luni.

     Te-ar putea interesa si: Pateu de mazăre 

Sursa: Eugenia Dobrescu – technician nutriționist

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI