Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2024-03-05 15:50:50 +0200 Orice mamă sau viitoare mamă trebuie să știe cât mai multe despre diferențele dintre corpul unui adult și cel al unui bebeluș, iar astăzi vom vorbim despre deosebirile pielii. Pielea bebelușilor

Pielea bebelușilor

Pielea bebelușilor 470 900
Orice mamă sau viitoare mamă trebuie să știe cât mai multe despre diferențele dintre corpul unui adult și cel al unui bebeluș, iar astăzi vom vorbim despre deosebirile pielii.

1. Bronzatul nu este pentru bebeluși

Da, bebelușii arată adorabili cu micuții lor ochelari de soare, cu pălării sau în costumașe de baie. Însă, expunerea la soare nu este recomandată pentru aceștia. Un bebeluș este extrem de vulnerabil, iar pielea acestuia poate fi sever afectată de razele soarelui care nu mai au efecte atât de puternice în fața adulților.

Corpul unui adult produce melanină, un pigment care protejează pielea acestuia împotriva razelor UV (ultraviolete). Un bebeluș nu are acest pigment de partea lui, ceea ce îl face extrem de vulnerabil în fața soarelui. Pielea acestora se înroșește și se umflă cu rapiditate, crescând considerabil riscul apariției cancerului de piele.

2. Natura pielii bebelușilor

Spre deosebire de adulți, unde epiderma (stratul de piele de la exterior) este foarte apropiat de derma (stratul interior), bebelușii nu au 2 straturi de piele atât apropiate. Mai degrabă, aceștia dispun de niște sigilii microscopice care unesc straturile de piele, transformând-o într-o sită. De asemenea, bebelușii au mai multă grăsime și steroizi pe sub piele, devenind astfel mai permeabilă.

3. Pielea bebelușilor se irită mai rapid decât cea a adulților

Orice bebeluș are nevoie să fie tratat cu delicatețe, evitându-se astfel substanțele care le pot pătrunde în piele. De asemenea, trebuie evitate și substanțele care o pot usca sau irita. Cremele de protecție solară chimice care blochează razele UV sunt un exemplu.

4. Schimbarea temperaturii

Bebelușii nu au capacitatea de a își regla temperatura corpului la fel ca adulții. Ei au mai puține glande sudoripare și nu transpiră foarte mult, spre deloc. De asemenea, vasele de sânge din derm care ajută adulții să își regleze temperatura prin creșterea circulației sangvine nu există  la bebeluși. Vasele lor de sânge nu funcționează la acest nivel. Așadar, singura metodă prin care poți face copilul să fie confortabil este să îl îmbraci adecvat temperaturii din cameră sau afară.

5. Pielea bebelușilor se poate vindeca

Aici, bebelușii câștigă, deoarece pielea lor se regenerează mult mai repede datorită fibroblastelor care ajută la formarea unor straturi noi. Însă, dacă vorbim de răni serioase, nu putem lăsa un bebeluș să se vindece singur, deoarece sistemul imunitar nu este la fel de puternic precum cel al unui adult, iar factorii exteriori pot complica lucrurile. Cu puțin ajutor, pielea unui bebeluș se vindecă inimaginabil de repede, iar cel mai bun exemplu îl reprezintă iritația cauzată de scutec.

Sursa: Momjunction.com

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI