Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2016-06-27 16:22:35 +0300 Te-ai întrebat vreodată de ce toți bebelușii plâng la naștere? În ciuda aparențelor, această reacție a nou-născuților are la bază mai multe motive. Află mai multe! Primul plânset al bebelușului: Tot ce trebuie să știi

Primul plânset al bebelușului: Tot ce trebuie să știi

Primul plânset al bebelușului: Tot ce trebuie să știi 470 900
Te-ai întrebat vreodată de ce toți bebelușii plâng la naștere? În ciuda aparențelor, această reacție a nou-născuților are la bază mai multe motive. Află mai multe!

Diferența de temperatură

Când se naște, bebelușul trece dintr-un mediu cu o temperatură de 37 °C la o încăpere unde temeperatura nu urcă mai sus de 22 °C. De asemenea, mediul nu mai este lichid, ci preponderent gazos. Șocul pe care îl simte în momentul în care totul începe să se schimbe în jurul lui îl determină să ia o gură serioasă de aer, deși este un proces mai dficil decât pare.

Schimbul de gaze

În timpul traviliului, contracțiile declanșează un schimb de gaze între mamă și copil, iar sângele va avea un nivel mai ridicat de dioxid de carbon. La fiecare contracție, nivelul dioxidului de carbon din sânge crește, determinând copilul să respire imediat ce se naște și, implicit, să plângă.

Puterea gravitației

Având în vedere că bebelușul și-a petrecut 9 luni dezvoltându-se în uter, într-un mediu lichid, acesta și-a resimțit propria greutate într-o manieră diferită. Însă, la naștere copilul se simte mai greoi, ceea ce poate reprezenta un factor declanșator al plânsetelor.

Cordonul ombilical

Lungimea normală a unui cordon ombilical variază între 30 și 60 de cm. Dacă acesta este mai lung de 60 de cm, atunci este periculos pentru făt, putându-se poziționa în jurul gâtului acestuia sau a placentei. Dacă este mai scurt de 25 de cm, există de asemenea riscuri, putându-se detașa prematur pacenta sau cauza o ruptură a cordonului ombilical. Totodată, lungimea neadecvată a cordonului poate afecta aportul de oxigen al bebelușului în timpul nașterii și poate influența respirația după naștere.

Incidența primului plânset

Fiecare sarcină este diferită și la fel și fiecare bebeluș. Un nou-născut poate plânge pentru prima dată la câteva secunde după ce s-a născut, la câteva minute sau chiar în timp ce se naște. Totul depinde de momentul în care acesta primește un impuls major pentru a face efortul de a lua prima gură de aer.

Bebelușii care plâng la naștere vs. bebelușii care nu plâng la naștere

Este un factor pozitiv ca bebelușul să plângă la naștere, având în vedere că cei care nu o fac sunt mai predispuși oboselii sau răcelilor în primul an de viață. De asemenea, crește riscul apariției infecțiilor în gât, urechi, nas sau al inflamațiilor cronice ale urechii medii care pot conduce la surzire sau probleme de vorbire.

Sursa: Momjunction.com

 

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI