Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2024-04-03 11:01:09 +0300 Proiectul de lege, care permite mamelor alăptarea bebelușilor în public Proiectul de lege, privind alăptarea în public, s-a adoptat

Proiectul de lege, privind alăptarea în public, s-a adoptat

Proiectul de lege, privind alăptarea în public, s-a adoptat 470 900
Proiectul de lege, care permite mamelor alăptarea bebelușilor în public

Pentru că ne dorim ca numărul mamelor care-și alăptează copiii să fie în creștere, ne bucurăm să semnalăm că s-a adoptat un proiect de lege privind alăptarea în spaţii publice.

Pentru persoanele care nu permit mamelor să alăpteze în public, legea prevede o amendă între 100 şi 2.000 lei. Proiectul sancționează inițiativa de evacuare dintr-un spaţiu public a mamelor care alăptează copii de până la 24 de luni.

“Interzicerea în orice mod a alăptării în spaţii publice a unui copil de până la 24 de luni, refuzul furnizării de servicii unei persoane care alăptează un copil de până la 24 de luni, în condiţiile în care persoana are dreptul de a beneficia de serviciul respectiv, se sancţionează cu o amendă de 100 – 500 lei dacă fapta este săvârşită de către o persoană fizică şi cu amendă contravenţională de la 1.000 la 2.000 de lei dacă fapta este săvârşită de o persoană juridică.”

Revenind la importanța alăptării, atât pentru copil, cât și pentru mamă:
-    nimic nu poate înlocui această hrană;
-    pentru nou- născuții prematuri, laptele matern este salvator;
-    laptele matern are 25% mai multe proteine, mai mulți anticorpi, vitamine și săruri;
-    se digeră mai ușor, reduce colicile, constipația;
-    mărește semnificativ coeficientul de inteligență a copilului;
-    protejează mama de cancer la sân;
-    producția laptelui matern de către organismul mamei ajută la consumul de grăsimi în exces care s-a acumulat în corp în perioada sarcinii.

Un mic secret

Condiția de bază pentru succesul alăptatului este să fiți cât se poate de odihnită. Ocupațiile cele mai multe și responsabilitățile vor fi preluate de tată sau de alți membri ai familiei. Dumneavoastră va trebui să vă dedicați îngrijirii copilului, pentru că nimeni altcineva nu poate să îi ofere acest dar al vieții, laptele matern.

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI