Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2018-04-27 13:05:16 +0300 Protejarea copiilor, de lucrurile periculoase din casă

Protejarea copiilor, de lucrurile periculoase din casă

Protejarea copiilor, de lucrurile periculoase din casă 470 900
Am putea fi surprinși de cât de ușor este pentru un copil de a se răni de obiectele din casă

Pentru acest lucru creați locuri sigure care să protejeze copii de eventualele cazături, răni etc.

1.    Dacă stați la casă cu etaj și cel mic deja a luat-o la pas, la etaj, dar și la parter, puneți o ușiță (ca o poartă) cu sistem de deschidere în sus, ca cel mic să nu poată deschide ușa prin impingere sau tragere.

2.    În bucătărie ai atâtea lucruri de făcut, încât ești distrasă de activități, iar o mica neatenție poate duce la eventuale accidentări ale celui mic.
Pentru ca cel mic să fie în siguranță, puneți capace de plastic butoanelor de la aragaz, pentru a evita eventualele arsuri și pentru a nu porni arzătoarele.

3.    Odată ce au început să meargă, nu-i mai puteți opri. Din cauza aceasta, la vârsta de 1 – 2 ani, ei nu au reflexe bune de a se opri sau de a evita lucruri. Cele mai multe accidente au loc pe lângă mese. Colțurile mesei fiind ascuțite, cei mici se rănesc foarte ușor.
Pentru ai proteja pe cei mici, putem pune colțare dintr-un material moale (cauciuc, burete) la fiecare colt. 

4.    Un alt real pericol pentru copii, sunt prizele. Pentru a evita accidentările, folosiți capace din plastic, special pentru prize.

5.    Atunci când îi faceți baie, aveți grijă la inele care ajută copilul să stea în cadă. Ventuzele de pe partea de jos poate elibera aerul dintr-o dată și cel mic se poate răsturna, sau se poate îneca. Nu aveți încredere în aceste inele și stați lângă cel mic.

Sper că v-au fost de ajutor informațiile oferite și ne reîntâlnim în articolul următor.


 

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI