Quinoa este bogată în proteine, dar acesta nu este singurul beneficiu
Proteina pe care o furnizează quinoa este una completă, în sensul că aceasta include toți cei nouă amino acizi esenţiali. Mai mult decât atât, conține aminoacidul numit lizină, esențial pentru dezvoltarea țesuturilor și repararea acestora.
Quinoa este, de asemenea, o sursa bună de vitamina B2, care este necesară pentru producerea de energie în interiorul celulelor.
Ingrediente:
• 2 linguri de quinoa
• Morcov, dovlecel, conopidă, broccoli, avocado
• Cimbru
• 1 cățel de usturoi
Cum prepari:
1. Spală bine și pune la înmuiat quinoa pentru 2-3 ore;
2. Apoi fierbe-o cu ½ de cană de apă timp de 20 de minute până când va devein translucidă. Prin fierbere quinoa își triplează volumul, așa că verifică mereu nivelul de apă;
3. Spală legumele, curăță-le și taie-le cuburi, rondele sau felii;
4. Într-un vas amestecă quinoa fiartă cu legumele, usturoiul tăia felii subțiri și mirodeniile. Adaugă și ½ pahar de apă și lasă-le la cuptor 20 – 30 minute. Se servește ca atare sau pasat pentru copii mai mici.
Această rețetă este recomandata bebelușilor de 8 luni.
Sursa: Eugenia Dobrescu - techinican nutriționist
Comentarii