Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2024-04-01 15:08:25 +0300 Răceala și gripa sunt cei mai mari dușmani ai copilului tău. Descoperă cum poți preveni apariția acestora! Răceala și gripa

Răceala și gripa

Răceala și gripa 470 900
Răceala și gripa sunt cei mai mari dușmani ai copilului tău. Descoperă cum poți preveni apariția acestora!

Răceala și gripa nu țin cont de vârstă și afectează tot mai mulții copii, mai ales în timpul sezonului rece.

Simptomele apar la una sau trei zile de la contactul cu un pacient. Contaminarea începe cu 24 de ore înainte de prezența simptomelor și continuă până la retragerea lor.

Răceala este o infecție ușoară a sistemului respirator superior și este cauzată de diverse virusuri. Este însoțită de febră moderată, rinoree (curgerea nasului), dificultate în respirația nazală, tuse, dureri în gât și durere la înghițire. Recuperarea completă este de așteptat în jurul celei de-a zecea zi de tratament.

Gripa are diferite tipuri (A, B, C) și simptomele sunt de obicei mai severe decât cele ale unei răceli. La copii mai mici, febra este mai mare și durează aproximativ trei zile. Tusea și secrețiile nazale durează cu patru până la zece zile mai mult. La copiii mai mari, boala începe brusc cu febră mare, frisoane, dureri musculare, tuse și dureri de cap. Aproximativ 50% dintre copii prezintă simptome la nivelul gâtului și ochilor, adică există o senzație de arsură, lacrimi și dureri în timpul mișcărilor oculare.

Virusurile care produc gripa și răcelile sunt transmise de la o persoană la alta, în primul rând prin picături infectate în aer atunci când un pacient strănută sau tușește. De asemenea, acestea pot fi transmise după un contact tactil (strângere de mână) cu o persoană bolnavă, atunci când copiii pun mâna pe față (ochi, nas, gură) sau când aceștia intră în contact cu obiecte care sunt infectate cu secreții nazo-faringiene (de exemplu: mucus nazal, salivă).

Copiii mai mari de șase luni care suferă de astm sau probleme respiratorii cronice, diabet, boli de inimă, insuficiență renală cronică, hemoglobinopatie (de exemplu: siclemia), boli cronice metabolice, SIDA și copiii care iau medicamente care suprimă sistemul imunitar, care primesc salicilați pe termen lung (de exemplu: copiii cu artrită reumatoidă), ar trebui să fie vaccinați pentru gripă.

Vaccinul este produs din virusuri inactivate. Aceasta este destul de sigur și are puține și ușoare efecte secundare (dificultate în respirație, durere în gât, dureri la înghițire și febră ușoară).

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI