Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2016-07-01 12:37:31 +0300 Un disconfort major postnatal poate fi reprezentat de suturile în zona pelviană. Din fericire, sunt câteva trucuri la care poți apela pentru a-ți face viața mai ușoară și lipsită de durere. Recuperarea după naștere: Îngrijirea suturilor

Recuperarea după naștere: Îngrijirea suturilor

Recuperarea după naștere: Îngrijirea suturilor 470 900
Un disconfort major postnatal poate fi reprezentat de suturile în zona pelviană. Din fericire, sunt câteva trucuri la care poți apela pentru a-ți face viața mai ușoară și lipsită de durere.

Nu a fost deloc ușor, însă ai făcut-o. Acum ai un bebeluș pe care îl iubești tot mai mult pe zi ce trece și ai scăpat de simptomele care ți-au dat atâta bătaie de cap.

Însă, trebuie să ai în vedere că ești încă extrem de sensibilă, mai ales în primele zile și să te ocupi de sănătatea și confortul tău înainte de toate, pentru a-i putea oferi copilului tot ce este mai bun.

Un disconfort major postnatal poate fi reprezentat de suturile în zona pelviană. Din fericire, sunt câteva trucuri la care poți apela pentru a-ți face viața mai ușoară și lipsită de durere.

1. Pachete cu gheață

Suturile în zona perineului for fi umflate și extrem de sensibile în primele zile. Poți atenua durerile folosind comprese cu gheață în primele 2 zile după ce ai născut. Uneori, aplicarea îndelungată a compreselor reduce umflarea. Însă, nu abuza de folosirea îndelungată a acestora și schimbă compresele cât mai des, pentru a menține o igienă corespunzătoare.

2. Exerciții pentru zona pelviană

Doctorul te poate sfătui să realizezi anumite exerciții benefice zonei pelviane, iar cel mai bun lucru pe care îl poți face este să îi urmezi sfatul. Acestea te vor ajuta să te recuperezi mai rapid, având în vedere că grăbesc vindecarea suturilor. Ele reduc umflăturile și ajută la îmbunătățirea circulației sangvine.

Este indicat ca la început să fii îndrumată de un specialist, iar după ce ai învățat cum să execuți corect exercițiile, le poți realiza și acasă. La început vor fi puțin dureroase, însă în scurt timp te vei simți extrem de confortabil executându-le.

3. Tratament cu ultrasunete

Un tratament cu ultrasunete îți poate ameliora durerile. Chiar dacă ești la spital sau acasă, poți merge la un cabinet pentru a urma un astfel de tratament, care va reduce umflăturile și sensibilitatea din zona suturilor. Ultrasunetele sunt aplicate direct pe cusăturile din zona vaginală, însă nu este dureros.

4. Masarea perineului

Masajul în zona perineului poate fi extrem de folositor dacă este realizat corespunzător. De regulă, masarea perineului este recomandată după tratamentul cu ultrasunete, pentru o recuperare mai rapidă.

Una dintre cele mai frecvente griji privind suturile postnatale ale proaspetelor mămici este legată de activitatea sexuală. Unele își fac griji că nu vor mai fi la fel de dornice să fie intime cu partenerul, în vreme ce altele se tem de eventualele dureri care pot apărea.

Ei bine, va dura câteva săptămâni până când lucrurile vor reveni mai aproape de normal, însă odată ce te-ai recuperat complet, poți face o vizită medicului pentru a îți spune dacă ești sau nu pregătită să reiei activitatea sexuală.

Ceea ce trebuie să ai în vedere este faptul că nu este normal să ai dureri în timpul și după actul sexual. Dacă te identifici cu una dintre aceste situații, este indicat să consulți medicul ginecolog.

Sursa: Momjunction.com

 

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI