Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2015-12-07 12:19:50 +0200 Cu cât sarcina înaintează, cu atât hormonii își fac simțită prezența. Nu-l lăsa pe viitorul tată în ”întuneric”. Discută cu el despre tot ceea ce te preocupă. Săptămâna a 22-a de sarcină

Săptămâna a 22-a de sarcină

Săptămâna a 22-a de sarcină 470 900
Cu cât sarcina înaintează, cu atât hormonii își fac simțită prezența. Nu-l lăsa pe viitorul tată în ”întuneric”. Discută cu el despre tot ceea ce te preocupă.

Schimbările embrionului

Embrionul are deja proporțiile nou-născutului dar bineînțeles, este mult mai plăpând deoarece încă nu i s-a format grăsimea. De aceea, cu toate că greutatea lui crește pe zi ce trece, pielea acestuia arată încă cutată.

Greutatea viitoarei mame

De la începutul sarcinii și până la acest punct, ar trebui să fi luat 5-7 kg în greutate. De acum înainte, greutatea ta va crește constant în jur de 220 de grame pe săptămână. Este mai bine să eviți alimentele care îngrașă și dulciurile pentru a nu te îngreuna cu mai multe kilograme în săptămânile sarcinii care urmează. Găsește înlocuitoare sănătoase cu calorii reduse pentru a înfrunta crizele de foame. În această perioadă, secrețiile vaginale se prezintă a fi crescute iar vizitele dese la toaletă te fac mult mai vulnerabilă la cistite. Contactează-ți imediat medicul dacă simți că ceva nu este în regulă. Învață să ai încredere în instinctul tău, atât în ceea ce privește sănătatea ta, cât și a copilului pe care-l vei aduce pe lume în puțin timp și care, în momentul de față, rămâne protejat în sacul amniotic.

Ce este sacul amniotic

Sacul amniotic este o membrană transparentă rezistentă, plin cu un lichid străveziu, înăuntrul căruia înoată și se dezvoltă nestingherit embrionul. Acest lichid care este curat deoarece se reciclează mereu, îi acordă căldură și-l apără de vibrații dar îi oferă și izolație acustică. Până în a paisprezecea săptămână a sarcinii, la începutul celui de-al doilea trimestru, lichidul penetrează pielea embrionului. După această perioadă, atunci când începe funcționarea eficientă a rinichilor, embrionul înghite lichidul amniotic și-l elimină prin forma urinei. Acest fapt îi ”antrenează” rinichii. Până în săptămâna a treizeci și patra a sarcinii, embrionul va avea mult spațiu în mediul acvatic al său pentru a-și schimba mereu locul și să-și ”antreneze” mușchii lui ca și cum ar fi un mic înotător în piscină. La început, nu vei simți mișcările acestuia, deoarece acestea sunt subtile și ”se îneacă” în lichidul pe care-l înconjoară. Ruperea sacului amniotic marchează începerea nașterii. Ruperea acestuia nu este dureroasă și este însoțită de o cantitatea mai mică sau mai mare a lichidului, de obicei după ce au început contracțiile.

Ce să aștepți

Cu cât înaintează sarcina, schimbările nu se limitează numai la corp. Tulburările hormonale, anxietatea în ceea ce privește nașterea, stresul generat de numărătoarea inversă îți vor afecta starea de spirit. Partenerul tău și viitorul tată se întreabă: Ce a pățit soția mea? Pentru viitorul tătic, comportamentul tău este cel puțin ieșită din comun și puțin negativă. Nu poate să-și imagineze cum femeia vieții  lui calmă și zâmbitoare, s-a transformat – datorită tulburării hormonale – într-o ființă cu nervii întinși care plânge la filmele romantice și rămâne concentrată la sarcina acesteia chiar și dacă în jurul acesteia se petrece un război. Indiferența probabilă a ta pentru viața anterioară, viața comună a voastră (excursii, cumpărături, ș.a.) dar și izbucnirile tale violente care-l decorează cu adjective, îl fac pe acesta, precum și pe oricare alt viitor tată, să se neliniștească în ceea ce privește viitorul. Conversează cu el despre ceea ce simți, despre ceea ce te preocupă și lasă-l să facă același lucru. O să aveți un copil! Trebuie să fiți uniți.

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI