Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2015-12-07 12:35:48 +0200 Nutriția rămâne a fi obiectivul principal al acestei faze. Nu ignora simptomele, împărtășește-ți teama și agonia cu moașa și medicul tău și pregătește-te pentru marele eveniment cât poți de mult.  Săptămâna a 29-a de sarcină

Săptămâna a 29-a de sarcină

Săptămâna a 29-a de sarcină 470 900
Nutriția rămâne a fi obiectivul principal al acestei faze. Nu ignora simptomele, împărtășește-ți teama și agonia cu moașa și medicul tău și pregătește-te pentru marele eveniment cât poți de mult. 

Schimbările embrionului

Copilașul are o greutate de 1,1 kg și o înălțime de 38 de cm. Asta nu-l împiedică să fie încă agitat și va rămâne astfel aproximativ până în săptămâna a 36-a a sarcinii. Dacă simți o bătaie ritmică în burta ta, poate că sughite. Este un fenomen des, deoarece plămânii se pregătesc pentru respirație. În această fază, își ia tot oxigenul din placentă, aceasta funcționând la maxim pentru a aproviziona embrionul cu oxigen, substanțe nutritive și anticorpi importanți pentru dezvoltarea lui.

Ai grijă de tine!

De datoria ta rămâne nutriția corectă. Orice oferi persoanei tale, are efect pozitiv și la copil. Continuă să-ți îngrijești pielea ta, nu neglija suplimentele nutritive recomandate de ginecolog și ai foarte mare grijă la greutatea ta. Cu cât iei mai multe kilograme, cu atât îți va fi mai dificil la naștere, dar îți va fi și mult mai greu să pierzi kilogramele obținute în timpul sarcinii, după naștere. O plimbare cu prietenele la cumpărături, te va bine dispune. Ai grijă însă, nu exagera cu statul în picioare. Ține-ți corpul hidratat bând multă apă și sucuri naturale. În funcție de anotimp, protejează-te de frig sau de căldură. Dacă parcurgi perioada sarcinii pe timp de vară, nu uita să folosești o cremă antisolară cu un grad mare de protecție. Petele de pe față produse de soare, trec cu foarte mare greutate.

Simptomele critice

Nu uita că al treilea trimestru este cea mai critică perioadă a sarcinii. Embrionul deja s-a dezvoltat mult și orice afecțiune pre-existentă, poate fi fatală pentru supraviețuire sau afectează starea de sănătate a acestuia. Cele două mari amenințări ale trimestrului al treilea sunt nașterea prematură și nașterea copilului mort.

Mai ales în ceea ce privește nașterea prematură, ar fi bine să cunoști primele semne:

  • Ruperea himenului (spargerea apei)
  • Începerea contracțiilor uterului
  • Apariția unei mici cantități de sânge.

Pentru fiecare dintre simptome sau semne care și se vor părea suspecte, trebuie să-ți anunți imediat medicul. Nu ezita crezând că ești exagerată. Este de preferat să deranjezi decât să pui în mare pericol sănătatea ta sau a copilului.

Rolul moașei

Înțelege-te cu moașa despre numărul de telefon unde o poți găsi. De acum înainte, relația ta cu ea va deveni tot mai strânsă și mai intensă. Ei îi vei împărtăși toate nedumeririle și problemele tale. Rolul acesteia este important în decurgerea lină a sarcinii tale până în momentul nașterii! Întreab-o din timp următoarele:

  • Cum se va ocupa – împreună cu ginecologul – de posibilele complicații create la naștere?
  • Va fi mereu lângă tine pe toată perioada nașterii?
  • La ce interval de timp te va vizita în salonul maternității după naștere?
  • O vei putea contacta telefonic după naștere sau de acasă după ce te întorci?

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI