Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2024-03-20 17:17:58 +0200 Singurul lucru pe care-l poți face în această fază este să aștepți cu calm. Profită de timpul liber pe care-l ai la dispoziție și pregătește-te pentru primele ore cu nou-născutul. Săptămâna a 38-a de sarcină

Săptămâna a 38-a de sarcină

Săptămâna a 38-a de sarcină 470 900
Singurul lucru pe care-l poți face în această fază este să aștepți cu calm. Profită de timpul liber pe care-l ai la dispoziție și pregătește-te pentru primele ore cu nou-născutul.

Schimbările embrionului

Zilele se apropie pentru marea venire. Cu cât sarcina se apropie de final (săptămâna 38 de sarcină), cu atât mai puține schimbări se petrec în corpul tău, precum și la embrion. Toate organele copilului, s-au dezvoltat complet. Există mulți copii care se nasc în această săptămână. Dacă încă nu a venit clipa cea mare, putem ca în această perioadă să ne pregătim pentru sosirea imediată.

Îmblânzirea sentimentelor

În perioada celei de-a 38-a săptămână a sarcinii, nivelul stresului și nerăbdarea, este normal ca să crească tot mai mult. Trebuie cu cât mai mult posibil să te liniștești și să te relaxezi. Nu există nici un motiv să te neliniștești și să te stresezi. Copilașul va veni când el vrea!

Insomnii

  • O baie caldă înainte de a te culca
  • Să bei un pahar de lapte cald
  • Să citești o carte sau să vizionezi un film plăcut

Cât aștepți

Pe perioada așteptării te poți pregăti pentru prima perioadă cu copilul pe care-l vei ține în brațe. Primele ore cu copilul – cu toate că experiențele sunt fără precedent – nu vor fi ușoare. Ar fi bine să știi că nou-născutul va fi și el la fel de obosit ca tine din urma nașterii. Încercarea pe care o depune ca să vină pe lume este imensă. Gândește-te la faptul că trebuie să părăsească mediul protejat, familiar al sacului amniotic, să se chinuie de a ieși cu capul, să fie presat de oasele bazinului și să iasă în final la lumină! Este important ca primirea pe care i-o faci să fie caldă și liniștitoare. Îmbrățișarea ta este cel mai bun mediu pe care-l va liniști. Cu toate astea, nu te simți urât dacă nu te vei bucura de primele clipe cu bebelușul tău, dacă nu reușești să faci față acestei situații. De multe ori, procesul nașterii lasă mama atât de obosită încât nu-și poate exprima sentimentele față de copil. Nu te dezamăgi. Vei avea tot timpul să-ți clădești relația ta cu el!

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI