Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2016-05-05 10:10:59 +0300 Aștepți gemeni? Nu-ți dubla grijile, ci dragostea, îmbrățișările și distracția! Sfaturi esențiale pentru mamele care așteaptă gemeni

Sfaturi esențiale pentru mamele care așteaptă gemeni

Sfaturi esențiale pentru mamele care așteaptă gemeni 470 900
Aștepți gemeni? Nu-ți dubla grijile, ci dragostea, îmbrățișările și distracția!

Sigur, doi copii necesită mai multă atenție, răbdare și resurse decât unul singur, însă asta nu înseamnă că nu te poți bucura la fel de mult de maternitate. Responsabilitățile și eforturile se dublează, însă la fel și dragostea, îmbrățișările, chicotelile și distracția.

     Aștepți gemeni?

Dacă urmează să dai naștere unor gemeni, trebuie să te pregătești din timp pentru toate experiențele frumoase, dar și extenuante care vor urma. Totul începe din primul moment în care afli că ești însărcinată.

- Alimenteză-te corespunsător. Nu mănânci doar pentru 2 persoane, ci pentru 3. Asta nu înseamnă să triplezi cantitatea de mâncare pe care o consumai până în prezent, ci să te asiguri că bebelușii primesc toți nutrienții de care au nevoie. Stabilirea unui plan alimentar adecvat este sarcina medicului specialist, nu a ta, indiferent dacă ai sau nu cunoștințe vaste privind nutriția.

- Ia vitamine. De asemenea, vitaminele trebuie luate la sfatul medicului, însă trebuie să ai în vedere faptul că acidul folic și vitamina B sunt esențiale pentru prevenirea anomaliilor.

- Fă mișcare. Chiar dacă ești însărcinată cu gemeni, asta nu înseamnă că trebuie să stai imobilizată. Cere sfatul medicului și dacă acesta își dă acordul, stabiliți împreună un program de fitness care îți va permite să faci mișcare fără a-ți pune sarcina în pericol.

- Nu uita de vizitele medicale. Așa cum am menționat și mai sus, gemenii vin la pachet cu responsabilități duble. Fii vigilentă și mergi periodic la medic pentru a te asigura că bebelușii se dezvoltă corespunzător.

     Cum poți avea grijă de gemeni?

Imediat după naștere totul se va desfășura în viteză. Chiar dacă la început vei avea impresia că ești depășită de situație, treptat lucrurile vor intra în normal și te vei obișnui cu noul stil de viață. Mai jos, poți găsi câteva sfaturi cate te pot ajuta să iubești noua viața mai repede decât te așteptai.

Stabilește-ți o rutină.

Indiferent cât de multe sfaturi primești impotriva stabilirii unui program pentru gemeni, cu siguranță este cel mai inteligent mod de a avea grijă de doi copii. Crearea unei planificări vă va ajuta pe tine și partenerul tău de viață să vă gestionați sarcinile pentru a avea timp și pentru voi.

Baia gemenilor.

Dacă dispui de ajutorul partenerului sau al unei persoane apropiate, atunci poți face baie bebelușilor simultan. În cazul în care ești nevoită să te descurci singură, poți organiza totul în avans, pentru a te putea ocupa de fiecare copil în parte cât mai eficient.

Reguli de bază pentru alăptare.

Nu îți face griji în privința rezervelor de lapte matern. Corpul tău este conștient de faptul că ești însărcinată cu gemeni și îți va oferi suficient lapte pentru cei doi bebeluși. Însă, dacă alăptatul este insuficient, nu este cazul să te panichezi. Multe femei folosesc laptele praf ca înlocuitor, având în vedere că este aproape la fel de eficient ca laptele matern.

Fă cumpărături ingeligent.

Nu pleca la supermarket fără o listă de cumpărături pe care să o fi realizat în prealabil. Timpul unei mame este oricum limitat, ceea ce înseamnă că nu vei mai avea ocazia de a merge la magazin la fel de frecvent. Totodată, poți apela și la cumpărăturile online.

Ține minte că nimeni nu poate avea grijă de copii mai bine ca tine. Nu ținti perfecțiunea, ci încearcă să te bucuri de fiecare experiență pe care o petreci alături de copiii tăi. De asemenea, nu uita că poți fi o mamă eroină fără a te comporta ca un supererou care dorește să facă tot. Cere ajutorul parteneului și familiei atunci când simți nevoia, deoarece vor fi mai mult decât fericiți să ofere o mână de ajutor.

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI