Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2024-01-31 13:39:27 +0200 Transformă prima baie a copilului tău dintr-un eveniment stresant într-unul emoționant! Sfaturi pentru a face baia copilului cât mai plăcută

Sfaturi pentru a face baia copilului cât mai plăcută

Sfaturi pentru a face baia copilului cât mai plăcută 470 900
Transformă prima baie a copilului tău dintr-un eveniment stresant într-unul emoționant!

Când devii părinte pentru prima dată, fiecare zi este o nouă provocare. Este normal să te simți uneori depășit de situație sau intimidat, pentru că înveți pe parcurs cum poți avea grijă de copilul tău. Nou-născuții sunt extrem de fragili, ceea ce face toate grijile tale să fie justificate.

Este important să înveți cum să faci baie copilului tău, deoarece înecul accidental este responsabil pentru 30% din decesele neintenționate la copiii de până în 4 ani. Însă, nu este nevoie să îți amplifici frica la fiecare baie pe care i-o faci bebelușului, ci trebuie doar să te informezi corespunzător.

Majoritatea mamelor primesc indicațiile de bază de la moașă în spital, însă te poți folosi și de trucurile de mai jos pentru a deveni tot mai stăpână pe situație într-un timp cât mai scurt.

  1. Nu te grăbi să îi faci prima baie.

Este recomandat să aștepți cu prima baie a copilului până în momentul în care ciotul ombilical (buricul) cade, ceea ce poate dura de la 2 săptămâni la 2 luni. Zona din jurul cordonului ombilical trebuie ținută curată și uscată, pentru a evita apariția infecțiilor. Nou-născuții nu au nevoie de baie, cel puțin în primele săptămâni, putând fi curățați cu atenție cu ajutorul unui prosop umed și moale și a unui săpun pentru piele delicată.

  1. Folosește o cădiță pentru copii

În primele luni de viață, este indicat să faci baie copilului într-o cădiță specială, fiind o soluție mai igienică și sigură. Cădița nu trebuie umplută cu apă, iar copilul trebuie supravegheat în permanență. Odată ce bebelușul poate sta neajutat, poți face tranziția către o cadă mai mare care să îi ofere copilului tău mai mult spațiu pentru joacă.

  1. Nu lăsa copilul nesupravegheat în baie.

Chiar și câteva momente de neatenție pot produce daune iremediabile, având în vedere că bebelușul poate aluneca cu ușurință. Ține o mână în permanență pe copil și nu te îndepărta de acesta nici măcar pentru a lua un prosop. Pentru a evita să pleci de lângă acesta, ia tot ce ai nevoie pentru baie înainte de a începe sau cere ajutorul partenerului tău.

Te-ar putea interesa si: Cum să faci baie bebelușului

  1. Menține temperatura copilului constantă.

Ai mare grijă la temperatura apei. Scoate copilul din baie imediat ce apa începe să se răcească și înfășoară-l într-un prosop pentru a te asigura că nu îi este frig. De asemenea, nu uita de hidratarea pielii. Folosește o cremă specială pentru pielea sensibilă a bebelușilor.

Te-ar putea interesa si: Pielea bebelușilor

  1. Golește cădița imediat ce ai terminat baia copilului.

Pentru a evita accidentele, este recomandat să golești cădița bebelușului imediat ce l-ai îmbrăcat și așezat în pătuț. Copiii sunt extrem de agili și energici și atunci când te aștepți mai puțin pot face o boacănă și pot fi în pericol din cauza cădiței.

  1. Participă la cursuri de prim ajutor

Este mai bine să previi decât să tratezi. Așadar, dacă timpul îți permite, poți participa la un curs de prim ajutor pentru a știi ce e de făcut într-o situație limită.

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI