Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2016-04-14 16:23:01 +0300 Se mărește familia, însă la fel și responsabilitățile! Ce e de făcut? Sfaturi pentru a menține pacea într-o casă cu un bebeluș

Sfaturi pentru a menține pacea într-o casă cu un bebeluș

Sfaturi pentru a menține pacea într-o casă cu un bebeluș 470 900
Se mărește familia, însă la fel și responsabilitățile! Ce e de făcut?

Nu există familie care să nu aibă certuri pe teme minore și absurde. Însă, lucrurile se schimbă în momentul în care apare și un copil. Presiunea este mult mai mare, somnul tot mai limitat și nervii ajung să fie întinși la maxim.

Înainte de a te resemna și a te gândi că nu există pace într-o casă cu un copil, citește sfaturile de mai jos și vei vedea că nu este totul pierdut.

1. Plănuiește venirea copilului tău. Ai cel puțin 9 luni la dispoziție pentru a pregăti cel puțin lucrurile cele mai importante. Ascultă de sfatul prietenilor cu copii, deoarece ei au trecut deja prin această experiență și îți pot oferi sfaturi folositoare atât bebelușului, cât și întregii familii.

2.  Pregătește-ți copilul sau copiii. Dacă nu ești la prima sarcină, va trebui să ai în vedere și pregătirea fraților mai mari, pentru a le oferi acestora timp pentru a se obișnui cu ideea unui nou bebeluș. Este extrem de important ca aceștia să înțeleagă faptul că atenția va fi împărțită, însă că dragostea și afecțiunea nu se vor diminua nici dacă își vor mai face apariția 20 de bebeluși.

3. Discută programul de noapte cu partenerul tău. Este important să decideți împreună dacă bebelușul va dormi separat sau în același pat cu părinții. Ambele situații prezintă avantaje și dezavantaje, așa că este recomandat ca decizia să fie de comun acord, pentru a face tranziția și viața bebelușului mult mai ușoară.

4. Programează sarcinile pe toată perioada zilei. O listă este mai utilă decât crezi, dacă reușești să o urmezi. Imediat după naștere este posibil să fii ușor amețită și cel mai probabil vei uita jumătate din lucrurile pe care ți-ai propus să le faci cu o zi înainte. Scrie-ți sarcinile și plasează lista undeva la vedere pentru a te asigura că nu omiți nimic important.

5. Împarte responsabilitățile. Cere ajutorul partenerului tău, deoarece nu este indicat pentru nimeni ca tu să te ocupi de toate treburiole casei. Vei vedea că dacă vei oferi indicații precise, va fi mai mult decât bucuros să te ajute.

6. Ține lucrurile la îndemână. Scutecele, cremele, hăinuțele și jucăriile trebuie să fie la vedere și în apropiere, pentru a avea acces cât mai rapid la acestea, în funcție de situație.

7. Nu te aștepta la o casă curată. Chiar dacă oferi o atenție deosebită curățeniei, vei vedea că nu vei putea menține casa atât de ordonată ca înainte, oricât de mult efort ai depune. Cel mai indicat este să te ocupi de aspectele absolut necesare care asigură sănătatea și confortul bebelușului și a familiei, iar în restul timpului să te odihnești, deoarece vei simți lipsa somnului până în momentul în care copilul se va muta de acasă.

8. Ia o pauză. Oricât de mult ți-ai iubi copilul, este recomandat să iei și pauze. Roagă-ți partenerul, mama sau un prieten apropiat să aibă grijă câteva ore de copil pentru a te putea relaxa la o plimbare în parc, o sesiune de shopping sau o vizită la salon. Pauzele acestea sunt cele care te vor menține conectată cu lumea exterioară și nu te vor lăsa să te izolezi, așa cum au tendința majoritatea mamelor.

Sursa: Momjunction.com

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI