Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2016-10-10 12:37:16 +0300 Ceea ce își dorește cu adevărat copilul tău nu te costă nimic, însă este mai greu de oferit decât orice lucru pe care l-ai putea cumpăra. Singurul lucru de care are nevoie cu adevărat un copil

Singurul lucru de care are nevoie cu adevărat un copil

Singurul lucru de care are nevoie cu adevărat un copil 470 900
Ceea ce își dorește cu adevărat copilul tău nu te costă nimic, însă este mai greu de oferit decât orice lucru pe care l-ai putea cumpăra.

Copilul are nevoie de timpul tău.

Copiii fericiți au un singur lucru în comun – cu toții petrec timp de calitate cu părinții. Este dovedit faptul că toții copiii care interacționează cu părinții sunt fericiți și mult mai echilibrați. Aceștia sunt mult mai receptivi la rugile părinților, ascultă și țin cont de părerile acestora.

Din nefericire, trăim în secolul vitezei și suntem tot mai incapabili să dedicăm timp copiilor, deși asta ne dorim cel mai tare. Însă, dacă îți dorești să faci o schimbare și să te apropi de copilul tău, poți pune în practică o parte din sugestiile de mai jos.

1. Ieși din zona de confort.

Este mult mai ușor să fii distrat dacă ești în casă sau într-un mediu familiar, așa că schimbă ceva. Mergi în parc cu copilul, fă o drumeție în pădure sau pur și simplu ia-l la o plimbare și stați de vorbă. Puneți deoparte telefoanele și totul va veni de la sine.

2. Include-ți copilul în activitățile zilnice.

Faceți lista de cumpărături sau mergeți la supermarket împreună. Implică-l în deciziile zilnice și vei vedea că va fi mult mai interesat să participe la rutina zilnică.

3. Organizează-ți cât mai multe în timpul programului de muncă.

Dacă reușești să scapi de o parte din poverile zilnice, vei avea mai mult timp la dispoziție pe care să-l petreci cu copilul.

4. Mulțumește-te cu strictul necesar atunci când vine vorba de treburile casnice.

Dacă vei fi obsedată de curățenie, de mâncare sau de orice altă activitate care îți ocupă timp, nu vei mai putea fizic să te ocupi de copil, chiar dacă îți dorești asta. Poți să sari într-o zi peste datul cu aspiratorul sau spălatul vaselor și să îți iei copilul la o înghețată. Vasele vor fi în același loc atunci când te vei întoarce.

5. Implică-te.

Ai putea să faci voluntariat la școala copilului sau la centrul unde acesta își desfășoară diferite activități extrașcolare. Astfel, vei putea înțelege mai bine munca acestuia și vei petrece mai mult timp cu el.

6. Fă o programare.

Da, sună puțin ciudat, dar poți programa timpul pe care să îl petreci cu copilul dacă ai un program aglomerat. Programează o vizită la muzeu, un joc în familie sau o plimbare. Regula este ca indiferent de situație să nu anulezi programarea.

Mult succes!

Sursa: Popsugar.com

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI