De la vârsta de șase luni, mărul este fructul ideal, pentru începutul diversificării
Merele sunt cunoscute ca fiind fructele care au capacitatea de a preveni și ameliora afecțiunile respiratorii, susțin sistemul imunitar și sunt una dintre cele mai bune surse de vitamină C.
Ideale sunt merele galbene, cu pulpa dulce, pe care copilul complet neobișnuit cu gusturi noi îl va primi cu plăcere.
Ingrediente:
• 2 kg mere de diverse soiuri
• Scorțișoară
Cum se prepară:
1. Spală și taie merele după ce le-ai îndepărtat cotorul, păstrând coaja;
2. Pune merele la fiert într-o oală încăpătoare cu apă sau suc de mere făcut în casă, la foc mediu;
3. Scurge sucul format prin fierbere și trece merele printr-o presă pentru a îndepărta cojile;
4. Adaugă scorțișoară după gust;
5. Sosul de mere se consumă ca atare sau poate fi folosit pentru îndulcirea deserturilor;
6. El poate fi conservat prin sterilizarea borcanelor și fierberea în baie de apă 15 – 20 de minute. Nivelul apei va depăși înălțimea borcanelor acoperite.
Sosul de mere leagă ingredientele uscate din deserturi, precum o fac untul, laptele sau iaurtul.
Rețetă recomadată bebelușilor de 6 luni.
Sursa: Eugenia Dobrescu – technician nutriționist
Comentarii