Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2016-05-13 16:48:08 +0300 Descoperă 11 metode pentru a crește producția de lapte matern! Stimularea lactației

Stimularea lactației

Stimularea lactației 470 900
Descoperă 11 metode pentru a crește producția de lapte matern!

După 9 luni în care simptomele sarcinii au pus stăpânire pe corpul tău crezi că toate problemele vor dispărea în clipa în care îți vei putea strânge copilul în brațe. Ne pare rău să fim noi cei care îți spulberăm visele, însă odată ce copilul tău a pășit pe această lume, trebuie să știi că te așteaptă noi provocări.

Una dintre cele mai mari provocări o reprezintă alăptatul. Dacă ești una dintre mamele care a ales această cale, trebuie să știi că în primele luni programul tău va fi stabilit în funcție de apetitul copilului. Acesta va trebui hrănit o dată la câteva ore și este foarte posibil ca la un moment dat să nu mai ai posibilitatea să o faci, deoarece ai rămas fără lapte. Foarte multe mame pățesc acest lucru, însă poți recurge la anumite trucuri pentru a-ți crește producția de lapte matern.

1. Monitorizează greutatea copilului

Pentru a te asigura că este hrănit corespunzător, este indicat să monitorizezi greutatea copilului. Dacă ia rapid în greutate în primele săptămâni, atunci poți sta liniștită în această privință.

2. Alăptează periodic

Dacă vei lua pauze lungi, atunci este posibil ca producția de lapte matern să fie din ce în ce mai limitată. Începe cât mai devreme să alăptezi și hrănește-ți copilul o dată la 2-3 ore.

3. Stai departe de alcool și nicotină

Alcoolul și nicotina nu sunt dăunătoare doar în timpul sarcinii, ci și în perioada în care alăptezi. Acestea reduc cantitatea laptelui matern și afectează și dezvoltarea bebelușului.

4. Medicamentele

Dacă iei un anumit tratament, este cazul să îi comunici acest aspect medicului tău pentru a decide dacă este indicat sau nu să alăptezi. De asemenea, evită anticoncepționalele în primele luni după naștere.

5. Consumă fulgi de ovăz

Fulgi de ovăz sunt extrem de folositori în acest caz.

6. Nu uita să te relaxezi

Stresul poate provoca foarte multe daune unei femei care abia a născut, afectând chiar și producția de lapte. Încearcă să te odihnești cât mai mult timp posibil și cere ajutorul celor dragi atunci când ai nevoie, deoarece este extrem de important atât pentru tine, cât și pentru bebeluș ca tu să fii calmă li pozitivă.

7. Schimbă poziția

O mulțime de femei sunt dreptace, ceea ce înseamnă că sânul drept produce mai mult lapte. Însă, folosește-te de ambii sâni, deoarece bebelușii au tendința de a se plictisi de o singură poziție și pot refuza să fie alăptați chiar dacă le este foame.

8. Sutienul potrivit

Dacă sutienul este prea strâmt este posibil să afecteze fluxul de lapte.

9. Masajul

Masează-ți periodic sânii și vei observa cât de curând îmbunătățiri considerabile în privința calității și cantității.

10. Mănâncă sănătos și echilibrat

Dacă ai posibilitatea, poți apela chiar la sfatul unui medic nutriționist. O mamă care alăptează trebuie să aibă o alimentație mai bogată în calorii și nutrienți decât una care nu alăptează. Include cât mai multe grăsimi sănătoase, legume, nuci, semințe și proteine în alimentație.

11. Hidratează-te

Alăptatul te va seca la propriu și corpul tău va avea de suferit dacă nu vei bea suficientă apă. De asemenea, nu vei putea produce lapte dacă vei fi deshidratată. Așadar, este indicat să ai în permanență o sticlă de apă în apropiere și să consumi cât mai multe alimente care conțin apă.

Sursa: Momjunction.com

 

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI