Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2016-08-17 16:11:27 +0300 Orice mămică sau viitoare mămică știe că alăptatul este un act natural și minunat, benefic atât dezvoltării bebelușului, cât și pentru mamă. Stoparea alăptării - La ce pericole te expune înțărcarea bruscă

Stoparea alăptării - La ce pericole te expune înțărcarea bruscă

Stoparea alăptării - La ce pericole te expune înțărcarea bruscă 470 900
Orice mămică sau viitoare mămică știe că alăptatul este un act natural și minunat, benefic atât dezvoltării bebelușului, cât și pentru mamă.

 Însă, o mamă care poate și alege să alăpteze trebuie să aibă în vedere și stresul pe care îl va presupue înțărcarea copilului, mai ales dacă se realizează brusc.

Poate fi dificil pentru o mamă să alăpteze în primele zile sau chiar în primele săptămâni, dar cu timpul va deveni o rutină și va deveni tot mai dificil să stopeze hrănirea copilului la sân. Nu este un mit faptul că alăptatul ajută la crearea unei legături mai puternice între mamă și copil, având în vedere că o mămică secretă o mulțime de hormoni ai fericirii (ex. Prolactina)atunci când alăptează.

Însă, ce se întâmplă în momentul în care o mamă decide să stopeze hrănirea copilului cu lapte matern? Înțărcarea bebelușului nu trebuie făcută la o anumită vârstă sau într-o zi anume, ci atunci când mama simte că este momentul să se oprească.

AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: 6 trucuri pentru a stopa hrănirea cu biberonul

ATENȚIE! - Nu este recomandat ca înțărcarea să fie realizată brusc, deoarece atât bebelușul, cât și mama se expun la anumite riscuri.

      Riscuri pentru mămică

1. Dureri puternice la nivelul sânilor.

2. Crește riscul apariției cancerului la sân, a cancerului ovarian, a diabetului, a sindromului metabolic și a obezității.

3. Stare emoțională precară precedată de episoade de anxietate și/sau depresie. Se reduce considerabil producerea prolactinei (hormon generat prin alăptate) care oferea o stare pozitivă mamei și ajuta la odihna acesteia.

4. Învinovățire puternică – mai ales dacă bebelușul era alăptat des.

5. Pierderea odihnei și a liniștii în familie. După ce copilul s-a obișnuit cu un mod de hrănire, va dura o perioadă până când se va obișnui cu noul stil de viață, ceea ce poate echivala cu nopți albe și mai mult efort din parte ta pentru liniștirea și hrănirea copilului.

AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: 7 lucruri pe care nu vrea să le audă o mamă care alăptează

      Riscuri pentru bebeluș

1. Crește riscul apariției infecțiilor ( infecții ale tractului respirator inferior, gastroenterite, otite, pseumonie).

2. Crește riscul apariției următoarelor boli:

  • diabet
  • leucemie
  • sindromul morții subite
  • dermatita atopică

3. Bebelușul nu mai primește celule vii și anticorpi prin intemediul laptelui matern.

4. Înțărcarea bruscă pavează drumul alergiilor.

5. Se pierde sentimentul de siguranță și confort pe care mama a fost capabilă să îl creeze prin intermediul alăptatului.

Sursa: Scarymommy.com

 

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI