Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2016-05-25 15:07:43 +0300 O porție de fructe în plus consumată zilnic de către mamă are același efect ca o săptămână în plus de dezvoltare în pântec.” Studiu: Consumul de fructe în timpul sarcinii ajută la creșterea IQ-ului bebelușului

Studiu: Consumul de fructe în timpul sarcinii ajută la creșterea IQ-ului bebelușului

Studiu: Consumul de fructe în timpul sarcinii ajută la creșterea IQ-ului bebelușului 470 900
O porție de fructe în plus consumată zilnic de către mamă are același efect ca o săptămână în plus de dezvoltare în pântec.”

Sarcina este acea periodă a vieții tale în care toată lumea îți oferă sfaturi în privința nutriției, asupra alimentelor pe care trebuie să le eviți sau să le consumi. Toate grupele alimentare, cât și beneficiile sau efectele negative pe care le pot avea acestea, au fost analizat în detaliu pentru a oferi femeilor însărcinate cât mai multă informație utilă privind nutriția din perioada prenatală.

Fructele reprezintă o grupă alimentară importantă care vine la pachet cu o mulțime de beneficii pentru viitoarele mămici. Aceste conțin vitamine esențiale pentru dezvoltarea bebelușului. Conform unui studiu canadian recent, fructele ajută, de asemenea, la creșterea IQ-ului bebelușului. Mai exact, dacă alegi cu grijă fructele pe care le consumi în timpul sarcinii, bebelușul tău va avea un IQ mai mare chiar dinainte de a se naște.

Caisele, cireșele, strugurii, guava, merele, mango și o mulțime de alte fructe sunt recomandate unei femei însărcinate și pot ajuta copilul să se dezvolte pe plan intelectual mai mult decât ar face-o cu o dietă standard.

Conform studiului canadian, femeile gravide care au consumat între 5 și 7 porții de fructe zilnic au dat naștere unor bebeluși cu un IQ mai mare cu 6-7 puncte, comparativ cu cei ai căror mame nu au consumat atât de multe fructe.

Liderul studiului și unul dintre cercetători, Dr. Piush Mandhane a declarat următoarele: ”Știm cu certitudine că dezvoltarea unui bebeluș este direct proporțională cu perioada pe care o petrece în pântecul mamei sale. O porție de fructe în plus consumată zilnic de către mamă are același efect ca o săptămână în plus de dezvoltare în pântec.”

Nivelul de dezvoltare al bebelușilor a fost măsurat cu ajutorul scalei Bayley, fiind analizați factori ca memoria, capacitatea de atenție, preferințele vizuale și exploratorii. Rezultatele studiului sunt încurajatoare și tot mai multe femei însărcinate includ în dieta lor zilnică fructe pentru ca bebelușii să aibă cât mai multe șanse de a-și dezvolta un IQ peste medie.

Tu ce fel de fructe ai consumat în timpul sarcinii?

Sursa: Momjunction.com

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


Sponsori

Susținători