Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2016-02-23 16:39:17 +0200 Află și tu cum poți lupta cu kilogramele în plus atunci când ești mamă full-time! Trucuri pentru a reveni în formă după sarcină

Trucuri pentru a reveni în formă după sarcină

Trucuri pentru a reveni în formă după sarcină 470 900
Află și tu cum poți lupta cu kilogramele în plus atunci când ești mamă full-time!

Să slăbești, să îți modelezi anumite zone ale corpului sau pur și simplu să revii la greutatea și forma pe care o aveai înaninte de sarcină poate fi mai dificil decât îți imaginezi. Deși nașterea este punctul culminant al sarcinii, provocarea adevărată o reprezintă maternitatea. Dacă nu ai fost multifuncțională până în prezent, după ce vei avea un copil vei învăța mai multe despre această artă.

Chiar dacă centrul de interes îl va reprezenta copilul, asta nu înseamnă că trebuie să renunți la cine erai înainte de sarcină. Majoritatea mamelor se luptă cu kilogramele în plus și au reale probleme în a reveni la corpul pe care îl aveau înainte de a fi gravide.

Cum timpul liber nu reprezintă o opțiune pentru majoritatea proaspetelor mămici, poți apela la câteva trucuri pentru a lupta cu kilogramele problematice până când îți vei putea face un program care să îți permită să mergi la sală sau să faci mișcare de câteva ori pe săptămână.

      Alăptarea e cheia!

Așa vei împușca 2 iepuri dintr-o lovitură, deoarece îi vei oferi copilului tău toți nutrienții de care are nevoie într-o manieră naturală și vei arde și mai multe calorii. Femeile care alăptează sunt supuse unui efort suplimentar de mai multe ori pe zi și, dacă ești suficient de norocoasă, poți scăpa de toate kilogramele în plus doar hrănindu-ți bebelușul. Sigur, astfel de cazuri sunt extrem de rare, însă este dovedit faptul că toate mamele care alăptează au pierdut cel puțin câteva kilograme doar alăptând.

      Calculează-ți caloriile!

Aici este mai simplu decât pare. Pentru a slăbi, trebuie să consumi mai multe calorii decât asimilezi. Este indicat să realizezi un test de metabolism pentru a afla câte calorii arzi zilnic și să adopți un plan alimentar adecvat situației tale. Dacă poți apela la sfatul unui nutriționist, ar fi ideal, deoarece acesta îți va realiza o dietă personalizată în funcție de nevoile și așteptările pe care le ai.

 Însă, dacă preferi să te ocupi singură de alimentație, atunci trebuie să ai în vedere următoarele:

- Orice dietă care promite rezultate spectaculoase trebuie evitată. Chiar dacă vei observa că scapi de kilograme într-un mod rapid, efectul va fi de scurtă durată și este foarte posibil ca în momentul în care vei reveni la vechile obiceiuri alimentare să acumulezi mai multe kilograme.

- Nu neglija hidratarea. Apa îți va face pielea să arate mai bine, te va menține energică, însă va lupta și împotriva kilogramelor în plus. Foarte multe femei confundă senzația de sete cu cea de foame, iar singura metodă de a elimia această “problemă” o reprezintă hidratarea adecvată (cel puțin 2 l de apă pe zi).

- Dieta trebuie să fie bogată în proteine, fructe, legume și lactate sărace în calorii.

- Stabilește-ți ore fixe de masă și respectă-le. Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei și te va ajuta să ai energie întreaga zi, dar și să arzi mai multe calorii, deoarece accelerează metabolismul. Totodată, este recomandat ca cina să fie luată înainte de ora 20.00.

- Stimulează-ți metabolismul. Poți forța metabolismul să ardă mai multe calorii dacă faci mișcare cel puțin 30 de minute pe zi. O plimbare în parc cu copilul sau o vizită la supermarket sunt câteva exemple pe care le poți pune în aplicare fără prea mare efort.

     Dormi!

Sigur, este dificil să găsești chiar și câteva clipe în care să te odihnești, mai ales în primele săptămâni de viață ale copilului. Însă, privarea de somn te va afecta pe termen lung. Te va face mai irascibilă, mai obosită și îți va încetini și metabolismul, fapt care echivalează cu acumularea kilogramelor în plus.

Încearcă să profiți de momentele în care doarme bebelușul pentru a te odihni și tu, pentru că vei simți nevoia să apelezi la alte soluții pentru a avea energie. Astfel, dulciurile și mâncărurile bogate în grăsimi vor deveni cei mai buni prieteni. Un pui de somn alături de copilul tău va fi benefic pentru amândoi, deoarece te va ajuta să te refaci în timp ce copilul își are mama aproape și se simte protejat.

 

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI