Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2016-08-31 17:17:58 +0300 Din păcate, perioada prenatală nu este doar lapte și miere. Vei avea o mulțime de clipe în care te vei bucura de sarcină, însă și suficiente momente în care îți vei dori doar să îți poți ține copilul în brațe mai repede. Viața de gravidă – 19 lucruri pe care nimeni nu ți le spune

Viața de gravidă – 19 lucruri pe care nimeni nu ți le spune

Viața de gravidă – 19 lucruri pe care nimeni nu ți le spune 470 900
Perioada prenatală nu este doar lapte și miere. Vei avea o mulțime de clipe în care te vei bucura de sarcină, dar și suficiente momente în care îți vei dori să îți strângi copilul în brațe mai repede.

1. Sânii tăi devin din ce în ce mai sensibili. Da, treptat se vor mări, ceea ce nu poate fi decât îmbucurător, însă pe măsură ce înaintezi în sarcină, sânii devin tot mai sensibili, ceea ce îți poate da bătăi de cap.

2. Mameloanele devin mai proeminente și areolele capătă o culoare mai închisă. În scurt timp, îți va fi  tot mai greu să treci neobservată atunci când va fi puțină răcoare.

3. Salivă, salivă și iar salivă. Nu, nu are nici o legătură cu faptul că poftești la tot mai multe alimten, ci cu hormonii. Vor mai exista puține dimineți în care să nu te trezești cu gura deschisă și puțină salivă pe pernă.

4. O să fii constipată. Multe lichide și fructe. Și nu uita de fibre!

5. Este foarte posibil să îți apară hemoroizi. Aproximativ, 50% dintre femeile însărcinate au hemoroizi, însă pentru a nu fi una dintre ele fă mișcare regulat și consumă multe fibre.

AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: Sarcina prin ochii unui viitor tătic

6. O să fii înfundată. Vei vorbi pe nas mai mult decât îți imaginezi, deoarece estrogenul va inflama mucoasa nazală și îți va curge nasul indiferent de vreme sau de starea ta de spirit.

7. O să simți arsuri la stomac/în capul pieptului.  Aici se simte intervenția progesteronului, care îți relaxează uterul, dar și sfincterul esofagian inferior, ceea ce îți poate genera arsuri stomac sau în capul pieptului.

8. Crampele devin o rutină. Picioarele vor fi cele mai afectate și este indicat să înveți mai multe despre stretching, pentru a le putea ține sub control.

9. Ai putea să suferi de sindromul picioarelor neliniștite. Nu este periculos, însă este agasant, deoarece vei simți periodic furnicături, amorțeală sau arsuri la nivelul picioarelor (mai ales în partea inferioară)

10. Transpiri mai mult decât ți-ai fi putut închipui vreodată. Da, aceasta este o parte din ”strălucirea” unei femei însărcinate.

11. Ai putea avea probleme cu tenul. Bine ai revenit în adolescență! Dacă nu ai avut atunci probleme cu tenul, vei avea în timpul sarcinii. Poți mulțumi homonilor pentru asta.

12. Nu o să îți mai recunoști picioarele. Pregătește-te să pui în debara toți pantofii și orientează-te către încălțări comode și cu 2 numere mai mari. Vei avea nevoie dacă vrei să mai ieși din casă.

AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: 8 lucruri pe care să le faci înainte să naști

13. O să îți uzi pantalonii mai des decât crezi. Acum, bine ai venit în copilărie! Pe măsură ce vei înainta în sarcină, vei simți nevoia să urinezi tot mai des, deoarece copilul va aplica presiune pe vezica ta. Te sfătuim să ai cel puțin o pereche de pantaloni de schimb dacă te decizi să ieși în oraș în ultimele luni de sarcină.

14. Gingiile îți pot sângera. Din nou, progesteronul. Dacă te lovești de acest episod, evită cel puțin o perioadă dulciurile, folosește mai des apă de gură și mergi la dentist, pentru a te asigura că este doar unul dintre efectele deranjante ale sarcinii.

15. Te va mânca pielea. La propriu! Estrogenul își revendică acest simptom și pentru a mai calma mâncărimile poți încerca dușurile cu apă mai rece și loțiunile hidratante. Totodată, evită săpunurile mai dure sau prosoapele mai aspre.

16. Cel mai dezvoltat simț devine mirosul. Da, vei putea depista orice miros mult mai ușor. Chiar și atunci când mergi cu autobuzul. Mai ales atunci...

17. Vei fi mai balonată decât crezi. Partea bună este că aproape toată lumea are probleme cu digestia, ceea ce va mai reduce din jena pe care o vei simți în momentele în care nu te vei mai putea abține. Capul sus! Perioada sarcinii este doar o etapă...

18. Pielea poate suferi anumite modificări. Celulele care formează melanina vor suferi anumite modificări, producând mai mult pigment decât de obicei, ceea ce înseamnă că vei avea areolele mai întunecate, mai mulți pistrui, pete pe piele și o încântătoare linie verticală pe adomenul tău cunoscută și sub denumirea de linea nigra.

19. Este posibil să rămâi cu anumite semne ale sarcinii. Vergeturile, varicele sau părul în exces sunt doar o parte din semnele nedorite ale sarcinii. Însă, cu trecerea timpului, apar tot mai multe metode pentru estomparea sau eliminarea acestor semne, ceea ce nu poate fi decât îmbucurător.

Sursa: Pregnantchicken.com

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


Sponsori

Susținători