Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2016-09-29 16:48:00 +0300 Este realitatea unei mame atât de diferită de maniera în care un tată vede lucrurile? Viața mamei vs. viața tatălui

Viața mamei vs. viața tatălui

Viața mamei vs. viața tatălui 470 900
Este realitatea unei mame atât de diferită de maniera în care un tată vede lucrurile?

Sunt o mulțime de bărbați care sunt niște tați uimitori. Își iubesc copiii, se implică în creșterea și educarea lor, se preocupă de nevoile acestora și ar face orice doar pentru a-i vedea zâmbind.

Însă, oricât de mult ar încerca să se implice un tată în creșterea copilului nu va putea echivala efortul pe care îl depune o mamă. El are senzația că ajută suficient, ba chiar că sarcinile sunt împărțite 50-50.

Numai că lucrurile nu stau deloc așa, în ciuda efortului pe care îl depun bărbații pentru a fi alături de familia lor, iar mai jos vei putea găsi câteva exemple care vor ilustra diferențele dintre realitatea unei mame și realitatea unui tată.

1. El crede că a duce gunoiul înseamnă ”a face curățenie”.

Parenerul tău are la bază intenții bune, însă se pierde pe drum. Dacă dorești să ai parte de mai mult ajutor la curățenie, atunci va trebui să îi explici cu răbdare ce are de făcut pas cu pas. Privește toată această experiență ca pe un exercițiu. Dacă vei putea să își înveți soțul cum se face curățenie, atunci îți va fi mult mai ușor și cu copilul.

2. El consideră că  a fost la cumpărături dacă a achiziționat mai mult de 2 produse.

Sigur, este de real ajutor atunci când reușește să îți aducă în timp util lapte de la supermarket. Însă, nu este suficient. Bărbații au reale probleme în a găsi orice se află pe un raft. Îți amintești de dățile în care te chema pentru că nu găsea mâncarea în frigider, deși era chiar în fața lui, nu?

Ei bine, singura manieră prin care poți trimite cu succes un bărbat la cumpărături este următoarea:

  • îi faci o listă cu produsele de care ai nevoie;
  • îi oferi mai multe detalii pentru produsele care l-ar putea băga în ceață;
  • dacă ai talent, îi și desenezi;
  • nu te dezlipești de lângă telefon pentru cel puțin 1-2 ore, pentru că te va suna în continuu să îți ceară mai multe detalii.

3. El merge la somn atunci când are nevoie și poate dormi fără nici o problemă.

Nu-i așa că te sâcâie cum soțul tău poate să doarmă în orice circumstanță? Nu o face intenționat, așa că nu te poți supăra pe el. Însă, tot nu ai deslușit misterul: cum poate dormi când copilul plânge?

4. El poate să meargă la baie fără audiență.

Da, este minunat să știi că ești preferința copilului. Însă, sunt momente în care ai prefera ca tatăl lui să fie centrul atenției pentru a avea măcar câteva momente de liniște.

5. El nu se spală pe fugă.

Dacă aveai senzația că măcar baia o să fie camera ta de relaxare, te înșeli. O mamă petrece surprinzător de puțin timp în baie și este întotdeauna stresată pentru că are un copil la ușă sau în nevoie. La polul opus se află soțul care are timp chiar și să cânte în baie.

Sursa: Momtastic.com

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI