Dna. Eugenia Dobrescu – tehnician nutriționist, ne va spune cum putem face o supa cremă de dovlecei
Ingredientele necesare sunt:
• 2 dovlecei
• 1 păstârnac
• 1 țelină mică
• 1 cartof
• 1 fir de praz sau o ceapă verde
• 1 lingura de ulei de floarea-soarelui
• Mărar verde
Cum o putem prepara?
1. Curăță și taie legumele în cuburi;
2. Înăbușă-le în puținp apă rece 5 minute, apoi adaugă apă fierbinte cât să le acopere;
3. Lasă-le să fiarbă la foc mic 20 de minute;
4. După ce s-au fiert, scoate legumele din oală și pasează-le cu un mixer vertical, adăugând din apa în care au fiert, până obții consistența dorită de copilul tău.
Supa poate fi servită cu mărar tocat mărunt sau cu puțin usturoi.
Această rețetă este recomandată bebelușilor de 8 luni.
Comentarii