Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2016-05-23 14:55:37 +0300 Știai că în timp ce plânge, un bebeluș adoptă intonația limbii materne? 20 de aspecte interesante despre creierul bebelușului

20 de aspecte interesante despre creierul bebelușului

20 de aspecte interesante despre creierul bebelușului 470 900
Știai că în timp ce plânge, un bebeluș adoptă intonația limbii materne?

Suntem întotdeauna fascinați de cât de adorabili sunt bebelușii, de felul în care gânguresc sau cât de mult ne pot determina să ne prostim doar pentru a-i face să zâmbească. Însă, știm cu adevărat ceea ce gândesc ei? Mai jos vei putea descoperi 20 de aspecte interesante privind dezvoltarea cerebrală a bebelușilor.

1. Creierul unui bebeluș reprezintă 1/4 din dimensiunea pe care o are creierul unui adult.

2. Primele 3 luni de viața ale unui copil reprezintă cel de-al patrulea trimestru deoarece are nevoie să fie hrănit, îngrijit, protejat și iubit.

3. Bebelușul nu va zâmbi voluntar până la vârsta de 10-14 săptămâni.

4. Copilul va fi capabil să se atașeze emoțional abia când se va apropia de vârsta de 5 luni.

5. Studiile arată că în primele luni bebelușii au un anumit tip de plâns pentru a își împiedica părinții să se atașeze prea mult de ei. Totodată, aceștia plâng și pentru a primi mai multă atenție din partea părinților.

6. Regiunea frontală a creierului bebelușului nu îndeplinește prea multe funcții la început. Aceasta este partea creierului care se ocupă de învățarea răspunsurilor privind foamea, oboseala sau disconfortul. Dacă te gândeai să începi procesul de educare al copilului în primele săptămâni de viață, trebuie să știi că efortul tău va fi în van.

7. Toți bebelușii au momente în care nu se opresc din plâns, indiferent de cât de multă atenție primesc din partea părinților.

8. Bebelușilor le place să imite expresiile faciale ale persoanelor care au grijă de ei. Astfel, ei își dezvoltă emoțiile.

9. Creierul unui nou-născut este mai asemănător cu cel al neanderthalilor (oamenilor preistorici) decât cu cel al unui adult.

10. Creierul unui bebeluș își dublează mărimea, reprezentând 60% din dimensiunea creierului unui adult până când acesta atinge un an. Creierul se dezvoltă complet până ce copilul are vârsta de a merge la grădiniță.

11. Cercetătorii sunt de părere că schimbările care se petrec în creierul unui bebeluș reflectă modificările care rezultat din mileniile de evoluție.

12. Creierul unui bebeluș conține mai mult conexiuni decât cel al unui adult. De asemenea, acesta pare să aibă mai puțini neurotransmițători de inhibare. Prin urmare, percepția acestuia este mai difuză decât cea a unui adult.

13. Bebelușii se concentrează asupra lucrurilor pe moment. Dacă sunt interesați de un lucru, ei gângure, semnalează adulții că sunt dornici să afle, să învețe mai multe.

14.  De obicei, părinții răspund la 50-60% din gângurelile copiilor. Însă, ultimele rezultate arată faptul că dacă un părinte răspunde în 80% din cazuri, își poate ajuta copilul să își dezvolte abilitățile lingvistice.

15. În timp ce plânge, un bebeluș adoptă intonația limbii materne.

16. Bebelușii înveță mai mult de la lucrurile/jucăriile/persoanele care le oferă un răspuns. Așadar, aceștia pot învăța mai multe lucruri de la o persoană decât de la un robot sau un DVD.

17. Bebelușilor nu le place să fie stimulați în exces. Aceștia au nevoie și de momente de liniște. De aceea este important să nu îți lași copilul să se plictisească, încercând să îl înveți lucruri noi, însă fără a-l extenua.

18. Bebelușii nu acordă atât de multă atenție zgomotelor de fundal. Aceștia nu au auzul foarte dezvoltat, mai ales în primele luni de viață. Dacă îți vei obișnui copilul să se dezvolte într-un mediu în care televizorul merge constant, acestuia îi va fi mai greu să recepteze semnalele importante, să identifice voci sau să învețe să vorbească.

19. Un copil are nevoie de 3 persoane apropiate în jurul său. Aceasta este o nevoie primară, deoarece copilul are nevoie să știe că mai este cel puțin o persoană care se preocupă de grija lui, în afară de părinții săi. A treia persoană poate fi bunica, bunicul, mătușa sau chiar dădaca. Astfel, bebelușul va învăța mai multe expressi faciale și își va dezvolta abilitatea de socializare.

20. Până va împlini 7 luni, bebelușul va fi capabil să interpreteze emoțiile celor din jur.

Sursa: Momjunction.com

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI