Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2024-02-01 17:26:18 +0200 Deși înveți să devii părinte pe măsură ce crește copilul, acum ai răspunsuri la cele mai frecvente și importante întrebări care îți vor simplifica semnificativ viața. 5 întrebări și răspunsuri care îți vor face viața de părinte mai ușoară

5 întrebări și răspunsuri care îți vor face viața de părinte mai ușoară

5 întrebări și răspunsuri care îți vor face viața de părinte mai ușoară 470 900
Deși înveți să devii părinte pe măsură ce crește copilul, acum ai răspunsuri la cele mai frecvente și importante întrebări care îți vor simplifica semnificativ viața.

Toți părinții unele nelămuriri și îndoieli atunci când vine vorba de copiii lor. La urma urmei, înveți să devii părinte pe masură ce crește copilul. Mai jos, vei putea găsi răspunsuri la cele mai comune întrebări ale unui părinte. Cine știe, poate și întrebările tale își vor primi răspunsurile potrivite astăzi!

  1. Ar trebui să trezești copilul pentru a mânca?

Părerile sunt împărțite, având în vedere că fiecare bebeluș este diferit. Însă, majoritatea doctorilor recomandă ca bebelușii care au cântărit mai puțin de 3 kg la naștere să fie hrăniți din 3 în 3 ore, având în vedere că un nou-născut nu știe în primele săptămâni dacă îi este foame sau nu. Cel mai recomandat este să ceri sfatul medicului pediatru în această privință.

  1. Când poți scoate copilul în public?

Majoritatea mamelor sunt speriate de faptul că bebelușii lor ar putea să răcească sau să se îmbolnăvească odată ce intră în contact cu mai mulți oameni. Doctorii recomandă ca în primele 3 luni să se evite expunerea copilului în zone aglomerate, având în vedere că bebelușii nu se îmbolnăvesc la fel ca adulții, iar localizarea unei infecții este mult mai dificilă. Asta nu înseamnă că trebuie să izolezi copilul de familia și prietenii tăi, ci doar că este necesar să acorzi mai multă atenție detaliilor (să nu fie răciți, să aibă mâinile spălate, etc.).

  1. Când poți începe să îți hrănești copilul cu mâncare solidă?

În primele 6 luni, majoritatea copiilor nu au nevoie de mâncare solidă deoarece primesc toți nutrienții necesari din laptele matern sau laptele praf. Însă, medicul pediatru îți va recomanda să începi diversificarea mai rapid dacă bebelușul este pregătit. De exemplu, aceasta poate mima mișcările gurii tale în momentul în care mănânci. Însă, dacă în primele 6 luni nu este interesat de altceva în afară de lapte, nu îl forța.

  1. Ce trebuie să mănânce copilul în momentul în care începi diversificarea?

La început, este suficient dacă te asiguri că mâncarea nu îi provoacă alergii și este asemănătoare ca gust și consistență cu laptele matern sau laptele praf. Odată ce ai introdus mâncare solidă în alimentația copilului tău, urmărește-i reacțiile pentru a putea determina ce îi place și când este cazul să mărești cantitatea sau să schimbi alimentul. Dacă bebelușul refuză un aliment pe care îl consideri necesar în dezvoltarea acestuia, așteptă aproximativ o săptămână și încearcă din nou.

  1. Când ar trebui să stea/vorbească/meargă copilul?

Acestea variază de la copil la copil, deoarece etapele au loc în momente diferite. Unii bebeluși pot începe să meargă devreme și să nu vorbească până mai târziu și vice-versa. Așadar, nu intra în panică dacă bebelușul tău nu vorbește încă, în timp ce copilul vecinului a spus deja o grămadă de cuvinte. Mai jos, vei putea găsi un grafic al evoluției acestuia, însă este important să îți lași copilul să se dezvolte într-un ritm propriu.

4 luni – majoritatea copiilor își pot susține capul, încep să gângure și pot sta cu ușurință pe burtă;

8 luni – majoritatea copiilor se pot rostogoli în ambele sensuri, își recunosc numele, râd și își pot susține greutatea stând în picioare;

1 an – majoritatea copiilor pot sta în șezut fără ajutor, rostesc deja câteva cuvinte și cunosc anumite gesturi.

Sursa: Monjunction.com

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI