Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2023-10-18 13:18:53 +0300 Viața unei proaspete mămici este în permanență acaparată de întrebări, iar una dintre cele mai frecvente este legată de greutatea copilului ei și factorii care pot interveni în dezvoltarea bebelușului. Află mai multe! 5 lucruri pe care trebuie să le știi despre greutatea bebelușului

5 lucruri pe care trebuie să le știi despre greutatea bebelușului

5 lucruri pe care trebuie să le știi despre greutatea bebelușului 470 900
Viața unei proaspete mămici este în permanență acaparată de întrebări, iar una dintre cele mai frecvente este legată de greutatea copilului și factorii care pot interveni în dezvoltarea bebelușului.

1. Care este greutatea ideală a unui bebeluș?

Confom Organizației Mondiale a Sănătății, un bebeluș ar trebui să aibă cântărească:

  • în jur de 3 kilograme la naștere,
  • 5 kilograme la 3 luni;
  • 6 kilograme la 6 luni;
  • 7 kilograme la 9 luni;
  • aproximativ 10 kilograme la vârsta de 1 an.

Dacă analizezi puțin statisticile de mai sus, vei putea observa faptul că în perioada 3-6 luni copilul se dezvoltă foarte puțin, fapt care este absolut normal, însă este și un motiv de îngrijorare pentru majoritatea mamelor care consideră că ar trebui să existe o creștere constantă în greutate.

2. Ce reprezintă creșterea  sau scăderea ușoară a bebelușului în greutate?

Un bebeluș nu își păstrează aceeași greutate pentru un timp prea lung. Uneori, există și posibilitatea ca un copil să piardă în greutate în primele luni de viață, fapt care nu este întotdeauna un motiv de îngrijorare. Însă, dacă bebelușul este alimentat corespunzător și nu ia în greutate, atunci este indicat să ceri sfatul medicului pediatru.

3. Care sunt cauzele creșterii sau scăderii în greutate a unui bebeluș?

Pe la 7 luni, bebelușul începe să meargă deabușelea, ceea ce reprezintă un efort în plus pentru corpul și starea lui fizică. Tocmai de aceea este posibil să piardă în greutate, cel puțin la început. Un alt motiv pentru scăderea în greutate ar putea fi lipsa poftei de mâncare, iar în acest caz trebuie să ceri sfatul medicului specialist pentru a identifica și elimina problema de la rădăcină.

4. Când este indicat să mergi la doctor?

Dacă bebelușul pierde în greutate constant și nici măcar nu se apropie de greutatea ideală a vâstei sale, atunci ai un motiv întemeiat pentru a merge la doctor. Totodată, dacă pare obosit sau apatic, nu mai pierde timp și cere sfatul unei persoane avizate, deoarece în spatele acestui simptom se pot afla o mulțime de afecțiuni care îi pot dăuna bebelușului.

5. Cum îți poți ajuta copilul să ia în greutate?

Poți încerca să mărești cantitatea de lapte sau de mâncare pe care i-o oferi copilului sau să îl hrănești mai des decât o făceai până în prezent. Totodată, alege alimentele bogate în calorii, care îi oferă bebelușului nutrienții de care are nevoie. Însă, trebuie să ai în vedere faptul că un copil nu poate fi obligat să mănânce. Acesta se va opri atunci când este sătul, deci nu este indicat să încerci să îl forțezi.

Sursa: Momjunction.com

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI