Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2016-03-08 16:56:25 +0200 Laptele matern are atât de multe beneficii, atât pentru bebeluș, cât și pentru mamă. Laptele matern - cea mai bună variantă pentru copilul tău

Laptele matern - cea mai bună variantă pentru copilul tău

Laptele matern - cea mai bună variantă pentru copilul tău 470 900
Laptele matern are atât de multe beneficii, atât pentru bebeluș, cât și pentru mamă.

Nimic nu se compară cu laptele matern. Tot mai multe organizații, dar și medici încurajează mamele să alăpteze cel puțin în primele 6 luni de viață.

Dacă este alăptat, copilul își dezvoltă un sistem imunitar mult mai puternic, iar riscul de a suferi de astm, diabet sau obezitate scade considerabil. Mama este mult mai protejată împotriva cancerului ovarian și de sân dacă alege să alăpteze și va reuși totodată să se apropie mult mai rapid de bebelușul ei.

Totodată, valoarea nutritivă a laptelul matern este mult mai mare. Proteinele pe care le conține acesta sunt mult mai ușor de digerat de bebeluș comparativ cu soluțiile alternative. De asemenea, fierul și calciul sunt asimilate mult mai rapid.

 

  1. Proteinele

Există 2 tipuri de proteine care pot fi găsite în laptele matern – cazeina (40%) și zerul (60%). Raportul echilibrat este cel care facilitează digestia și absorbția. Mai jos, vei putea găsi tipurile de proteine care se pot regăsi în laptele matern, precum și beneficiile acestora:

Lizozimul – Este o enzimă care protejează bebelușul împotriva Salmonelei și bacteriei E. Coli. Totodată, ajută la sănătatea florei intestinale și are funcții antiinflamatoare.

Imunoglobulina IgA – Protejează copilul de bacterii și viruși. Totodată, riscul unei infecții este diminuat datorită acesei proteine.

  1. Grăsimi

Grăsimile din laptele matern sunt extrem de nutritive pentru bebelușul tău. Ele sunt sursa principală de energe și ajută la dezvoltarea creierului.

  1. Vitamine

Vitaminele A, D, E și K sunt cruciale pentru sănătatea bebelușului, iar laptele matern conține dozele ideale pentru dezvoltarea optimă a acestuia.

  1. Carbohidrații

Aproximativ 40% din caloriile laptelui matern provine din lactoză, principalul carbohidrat. Lactoza reduce nivelul bacteriilor care nu sunt necesare din stomac și ajută la absorbția mineralelor ca magneziul, calciul și fosforul.

  1. Leucocitele

Aceste celule se regăsesc doar în laptele matern și ajută la lupta impotriva infecțiilor.

Sursa: Momjunction.com

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI