Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2016-05-03 16:25:51 +0300 Conform unui studiu recent, dacă îți expui bebelușul mai devreme într-un mediu bilingv acesta va fi mai destept. Sunt copiii bilingvi mai deștepți?

Sunt copiii bilingvi mai deștepți?

Sunt copiii bilingvi mai deștepți? 470 900
Conform unui studiu recent, dacă îți expui bebelușul mai devreme într-un mediu bilingv acesta va fi mai destept.

Un nou studiu arată faptul că bebelușii crescuți într-un mediu bilingv au tendința de a își dezvolta abilități cognitive, ca luarea deciziilor și rezolvarea problemelor, înainte de a vorbi. Studiul a fost realizat la Universitatea Washington și a implicat testarea a 16 bebeluși.

Copiii au ascultat o varientate de sunete atât în limba engleză, cât și în spaniolă. Cercetătorii au monitorizat răspunsul bebelușilor prin intermediul megnetoencefalografiei(MEG), pentru a determina ce părți ale creierului au fost activate prin intermediul activității electromagnetice.

Bebelușii care proveneau din medii bilingve au înregistrat o activitate sporită în cortexul prefrontral și cortexul orbitofrontal – regiunile creierului responsabile pentru funcțiile executive ca luarea deciziilor sau rezolvarea problemelor.

Rezultatele noastre sugerează faptul că bebelușii crescuți în medii bilingve sunt capabili să realizeze sarcini legate de funcțiile executive înainte de a începe să vorbească”, a declarat Naja Ferjan Ramirez într-un comunicat de presă. Copiii care se dezvoltă ascutând 2 limbi asimilează informațiile mult mai rapid, comparativ cu cei care se dezvoltă într-un mediu monolingv”, a declarat Patricia Kuhl.

Mecanisul de adaptare prezintă o mulțime de beneficii atât pentru bebeluși, cât și pentru adulți. Mai mult studii, printre care și cel de la Centrul Național de Informație Biotehnologică, au arătat faptul că adulții bilingvi au funcțiile executive mai bine dezvoltate decât cei care vorbesc o singură limbă.

Adulții bilingvi sunt capabili să își concentreze atenția asupra mai multor aspecte, au o memorie bună și sunt foarte buni în rezvolvarea problemelor și gestionarea abilităților. Copiii bilingvi dețin, de asemenea, aceleași abilități. Totodată, aceștia au mai mult succes în activitățile școlare, iar reușita academică reprezintă un indicator cheie în relațiile pe termen lung. Învățarea unei alte limbi poate ajuta la prevenirea sau întârzierea declanșării unei boli mentale degenerative ca demența sau Alzheimerul pentru adulții mai în vârstă. Așadar, nu este nici un dezavantaj în a fi bilingv și cea mai bună cale este să începi din timp.

„Rezultatele noastre evidențiază faptul că nu doar copiii foarte mici sunt capabili să învețe mai multe limbi, însă cel mai indicat pentru aceștia este să înceapă cât mai curând.”

Partea cea mai bună este că poți crește un copil bilingv chiar dacă tu nu cunoști o altă limbă, exceptând-o pe cea maternă.

1. Dacă tu sau partenerul tău vorbiți mai multe limbi, atunci poți să încerci metoda „un părinte, un dialect”. În acest mod, toată lumea știe la ce să se aștepte, iar copilul știe cum să răspundă.

2. Dacă nu ești bilingv, te poți folosi de accesibilitatea și flexibilitatea limbii engleze. Deși este o limbă străină complexă, poate fi învățată cu ușurință prin intermediul filmelor, muzicii și cărților. Te poți folosi de materiale ajutătoare pentru a-ți ajuta copilul, adică de cartonașe cu poze și descrieri, prin care copilul poate asocia cuvântul unei imagini.

3. Petrece timp în medii bilingve, chiar dacă la început o să îți fie puțin greu să te adaptezi. Vei vedea că pe parcurs vă va prinde bine atât ție, cât și copilului.

Acum nu-ți mai rămâne de făcut decât să te concentrezi asupra unor limbi pentru dezvoltarea copilului tău și să culegi roadele!

Sursa: Bigthink.com

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI