Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2023-10-20 15:30:10 +0300 Descoperă cele mai frecvente motive care pot determina un nou-născut să nu se mai oprească din plâns! 10 motive pentru care plânge bebelușul

10 motive pentru care plânge bebelușul

10 motive pentru care plânge bebelușul 470 900
Descoperă cele mai frecvente motive care pot determina un nou-născut să nu se mai oprească din plâns!

1. Foamea

Destul de evident, nu? Acesta este principalul motiv pentru care părinții consideră că bebelușul lor plânge. Și, având în vedere că un nou-născut nu face altceva decât să doarmă și să mănânce, statisticile inclină în favoarea acestui motiv. Însă, este indicat să ai în vedere faptul că apetitul copilului crește de la o săptămâna la alta și tocmai de aceea trebuie să te adapteze nevoilor acestuia. Stabilește împreună cu medicul tău un program de masă al bebelușului pentru a simplifica întregul proces.

2. Scutecul murdar

Deși scutecele pentru copii au devenit din ce în ce mai confortabile și adecvate nevoilor, un bebeluș nu va putea suporta pentru mult timp un scutec murdar. Și cine ar putea-o face? Este perfect normal ca acesta să urască senzația de umezeală și poți fi sigură că te va avertiza ori de câte ori va fi nevoie.

3. Imaturitatea neuroligică

Acesta poate fi unul dintre cele mai surprinzătoare motive pentru care poate plânge un bebeluș. Mai exact, bebelușul este abia la începul de drum, iar creierul și sistemele neurologice sunt încă în formare, ceea ce va face aproape imposibilă încercarea părinților de a regla emoțiile acestuia. Acesta este motivul pentru care unii doctori numesc primele 3 luni de viața ale nou-născutului „cel de-al patrulea trimestru”.

4. Colicile

Da, acesta este unul dintre cele mai înspăimântătoare cuvinte pentru un părinte. În general, colicile sunt perioadele lungi (3 sau mai multe ore), care apar mai ales la amiază sau seara, în care un copil plânge neîncetat. Colicile apar la copiii cu vârste cuprinse între 2 săptămâni și 4 luni. Deși nu a fost determinată o cauză principală a colicilor, se presupune că balonarea sau problemele digestive ar sta la baza declanșării acestora. Unii părinți au deaclarat faptul că hrănitul regulat poate preveni apariția colicilor, iar contactul piele-pe-piele ajută la liniștirea copilului într-un astfel de episod.

5. Plictiseala

Deși pare greu de crezut, chiar și un bebeluș se poate plictisi. Dacă acesta este hrănit, uscat și confortabil, este foarte prosibil ca lacrimile lui să fie legate de faptul că are nevoie să fie distrat.

6. Oboseala

Bebelușul se poate plictisi, dar poate obosi la fel de repede dacă se simte mult prea stimulat. Acesta adoră să se joace încet, lent, să fie atent la detalii, iar prea multe activități îl pot obosi și pot provoca haos, neștiind cum să gestioneze toate informațiile pe care le-a primit.

7. Disconfortul general

Durerea de burtă este o afecțiune comună a nou-născuților, dar un disconfort general (o mâncărime, un deget prins în scaunul pentru mașină, etc.) poate cauza probleme de asemenea.

8. Prea cald/prea frig

Bebelușii simt temperaturile extreme la fel cum o facem și noi, adulții. Însă, părinții au tendința de a-ți îmbrăca bebelușii mai gros decât este cazul de teamă să nu simtă frigul. Așadar, dacă bebelușul tău nu își găsește locul în căruț, cel mai probabil îi este prea cald. Este indicat să îți îmbraci copilul adecvat vremii de afară pentru a lăsa și pielea acestuia să respire.

9. O vrea pe mama

Să nu uităm! Mamele sunt cele mai populare!  O mamă petrece cel mai mult timp cu copilul și tocmai de aceea acesta se obișnuiește atât de tare cu ea, încât este posibil ca doar dacă dispare din cameră să înceapă să plângă. Dacă bebelușul este mult prea atașat de tine, ar fi cazul să înceapă să mai petreacă puțin timp și cu tatăl, bunicii sau frații, însă cu un obiect care să îi amintească de tine (tricou, jucărie, etc), pentru a face trecerea mult mai ușoară.

10. Vrea să doarmă ACUM!

Un bebeluș poate deveni foarte irascibil dacă i-a sosit ora de culcare, iar el nu este obosit. Partea cea mai bună este că în doar câteva minute poate trece de la o stare energică la una în care abia își poate ține ochii deschiși, așa că în cazul acesta nu îți rămâne decât să aștepți momentul potrivit și să te rogi să nu dureze o eternitate.

Sursa: Pregnantchicken.com

 

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI