Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2023-11-27 12:37:51 +0200 De ce este important ca hrănirea cu biberonul să fie stopată după o anumită vârstă? 6 trucuri pentru a stopa hrănirea cu biberonul

6 trucuri pentru a stopa hrănirea cu biberonul

6 trucuri pentru a stopa hrănirea cu biberonul 470 900
De ce este important ca hrănirea cu biberonul să fie stopată după o anumită vârstă?

1. Obezitatea. Deși laptele matern și formula sunt amândouă pline de nutrienți necesari dezvoltării copilului, după o anumită vârstă (aproximativ 12-15 luni, dacă nu chiar și mai devreme) este indicată stoparea hrănirii cu biberonul, deoarece poate crește riscul apariției obezității infantile. opilul este capabil să bea dintr-o cană.

2. Probleme dentare.  Conform Asociației Dentare Americane, mâncatul cu biberonul (mai ales în timpul somnului) conduce la apariția cariilor.

Cum poți stopa hrănitul cu biberonul?

1. Alege momentul potrivit.

Nu încerca să schimbi metoda de hrănire atunci când copilul este morocănos sau înfometat. Totodată, schimbarea trebuie să fie treptată. Doctorii recomandă ca bebelușii să înceapă să bea apă din cană încă de la 6-8 luni. Până la 12 luni, ar trebui să fie capabili să țină singuri cana.

2. Încearcă mai multe tipuri de căni.

Sunt o mulțime de tipuri de căni pentru bebeluși, care mai de care mai atractive. Însă, este important să o găsești pe aceea care i se potrivește copilului, pentru a facilita tranziția.

3. Diluează laptele din biberon.
Atunci când hrănești copilul cu lapte, diluează-l pe cel din biberon, pentru ca laptele din cană să aibă un gust mai atrăgător.

4. Schimbarea trebuie realizată treptat.

Este mult mai simplu să determini un copil să schimbe ceva dacă nu își dă seama. Iar acest lucru poate fi realizat doar treptat, nu brusc.

5. Laudă copilul.

Atunci când preferă orice altceva în detrimentul biberonului, laudă copilu. Astfel, el va identifica un impuls pozitiv atunci când va face o alegere.

6. Încearcă să fii atentă la cererea copilului.

Este posibil ca uneori să prefere să mănânce din biberon, însă de cele mai multe ori, bebelușul se adaptează rapid și va mânca și din alte recipiente. Fii atentă la cererea acestuia și oferă-i biberonul doar atunci când refuză categoric să mănânce din alt recipient.

Sursa: Momjunction.com

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI