Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2016-06-06 13:17:33 +0300 Cum fiecare sarcină este diferită, este normal ca și fiecare bebeluș să fie special. Bebelușul poate fi albastru la naștere. Ar trebui să fii îngrijorată?

Bebelușul poate fi albastru la naștere. Ar trebui să fii îngrijorată?

Bebelușul poate fi albastru la naștere. Ar trebui să fii îngrijorată? 470 900
Cum fiecare sarcină este diferită, este normal ca și fiecare bebeluș să fie special.

Sunt o mulțime de detalii la care atât doctorii, cât și părinții sunt atenți atunci când se naște un bebeluș. Pielea copilului este unul dintre cei mai importanți factori, având în vedere că este un semn evident că ceva nu este în regulă cu bebelușul. Mai jos, vei putea descoperi cele mai comune 5 situații în care pielea bebelușului este albastră și cauzele care stau la baza acestei schimbări.

1. Copilul tău primește oxigen prin intermediul placentei și a cordonului ombilical pe toată perioada dezvoltării în uter, până la sfârșitul sarcinii, când plâmânii sunt suficient de dezvoltați pentru a îndeplini această funcție. Odată ce copilul ia contact cu lumea exterioară și respiră singur, pielea începe să capete o culoare rozalie, însă este posibil ca mâinile și picioarele bebelușului să aibă o culoare albăstruie pentru câteva zile după naștere datorită sistemului circulator nedezvoltat. Acesta nu este un motiv de îngrijorare, deoarece în doar câteva zile, pilea bebelușului va avea o culoare rozalie adorabilă.

2. Cianoza - cunoscută și sub denumirea de Sindromul Copilului Albastru – este o afecțiune serioasă. Cianoza este un semn al unei afecțiuni la nivelul inimii. Dacă bebelușulul nu se mișcă sau nu plânge, atunci înseamnă că are o problemă cardiacă sau respiratorie. Cel mai posibil, inima nu pompează suficient sânge, iar culoarea albastră a pielii este un semn că sângele nu este oxigenat, fiind mai închis la culoare decât cel oxigenat.

3. Acrocianoza este o afecțiune care se manifestă prin colorația albastră a extremităților (urechi, mâini, picioare). Aceasta apare ca urmare a privării de oxigen (dacă bebelușul a fost privat de oxigen cât timp era în uter datorită răsucirii cordonului ombilical). Spre deosebire de exemplul de mai sus, unde membrele rămân albastre pentru câteva zile, în cadrul acestei situații, copilul își recapătă culoarea obișnuită imediat ce sângele este din nou oxigenat.

4. Starea de sănătate a mamei poate avea efecte asupra culorii pielii bebelușului la naștere. Dacă mama suferă de tensiune arterială scăzută sau ridicată, acest aspect poate afecta copilul în timpul travaliului sau la naștere.

5. Dacă mama consumă narcocite, opioide sau medicamente pentru stoparea durerii, atunci frecvența cardiacă a copilului poate scădea în timpul travaliului, ceea ce ar schimba culoarea pieli copilului din rozalie în albastră.

Ce poți face dacă pielea bebelușului tău este albastră?

Singura situație în care poți fi îngrijorată este acea când copilul abia mișcă, nu plânge sau arată semne că este extrem de stresat. Partea bună este că personalul medical se va ocupa de această problemă și îți va ajuta copilul să primească oxigenul de care are nevoie, fără a exista urmări permanente.

Sursa: Momjunction.com

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI