Spanacul este bogat în fier și este foarte bun în diversificarea alimentație la copiii de 9 luni
De asemenea, are calciu și potasiu în abundență, cele din urmă depășind toate celelalte minerale prezente în legume.
Spanacul îi oferă copilului oase mai puternice, un sistem circulator sănătos, o imunitate puternică, și datorită faptului că spanacul are peste 90% apă, menține copilul hidratat.
Ingrediente:
• 1 kg spanac
• 500 grame ciuperci
• 2 linguri de ulei
• 3 fire de ceapă verde
• Plante aromatice
Cum se prepară:
1. Spală bine ingredientele și pune-le la scurs;
2. Într-un vas cu capac, adaugă uleiul și puțină apă și pun la înăbușit ceapa verde și ciupercile tăiate felii. Ciupercile își vor lăsa apă, dar dacă nu este sufficient, mai poți adăuga apă;
3. Separat, într-o oală clocotește apă și oprește spanacul pentru 3 minute;
4. Când ciupercile sunt gata, amestecă-le cu spanacul si cu plantele aromatice.
Rețetă recomandată bebelușilor de 9 luni.
Sursa: Eugenia Dobrescu – technician nutriționist
Comentarii