Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2015-12-10 11:42:19 +0200 Foarte mulți copii abandonează sportul înainte de a împlini vârsta de 13 ani, iar principalul motiv este că aceștia nu mai consideră activitatea sportivă ca fiind o metodă plăcută de relaxare. Când copilul este plictisit de sport

Când copilul este plictisit de sport

Când copilul este plictisit de sport 470 900
Foarte mulți copii abandonează sportul înainte de a împlini vârsta de 13 ani, iar principalul motiv este că aceștia nu mai consideră activitatea sportivă ca fiind o metodă plăcută de relaxare.

De ce se plictisesc copiii de sport? Foarte mulți copii abandonează sportul înainte de a împlini vârsta de 13 ani, iar principalul motiv este că aceștia nu mai consideră activitatea sportivă ca fiind o metodă plăcută de relaxare.

Însă, lucrurile sunt mai complicate decât par. În spatele acestei stări de plictis se regăsesc alte motive importante, după cum urmează:

- Copilul nu se simte suficient de încrezător. Dacă ratează câteva antreamente, dacă nu are rezultatele pe care le aștepta, dacă simte că părinții nu îl susțin, atunci încrederea sa va scădea și interesul pentru sport se va diminua din ce în ce mai mult. Monitorizarea sistematică și gândirea pozitivă sunt de mare folos în această situație.

- Dacă nu și-a găsit un prieten. Un prieten sau un partener este de mare folos unui copil, mai ales atunci când practică un sport de echipă. Părinții își pot ajuta copilul să se integreze mai ușor, identificând împreună cu aceștia copiii care ar putea să le fie parteneri în cadrul sportului pe care îl practică.

- Dacă nu agrează echipamentul sau facilitățile care vin la pachet cu sportul pe care l-a ales. Ca părinte, poți discuta cu copilul pentru a afla ce îl deranjează cu adevărat. Încearcă să îi oferi cele mai bune condiții pentru a îți determina copilul să iubească sportul din ce în ce mai mult.

- Teama de eșec. Așteptările prea mari pot determina copilul să devină stresat. Totodată, acesta va fi forțat să caute obsesiv aprobarea celor din jur, acordând o importanță mare părerilor acestora. Explică-i copilului tău clar și calm că nu ești interesată de rezultate, ci doar ca acesta să se simtă bine.

- Nu dorește să facă greșeli. Unii copiii sunt autocritici și nu tolerează nici o greșeală sau măcar ideea că ar putea să greșească. Ajută-ți copilul să învețe din greșeli, să accepte faptul că este normal ca din când în când să greșească și să rețină că o astfel de situație nu caracterizează o persoană sau îi reduce valoarea.

- Practică un sport doar pentru a-și mulțumi părinții. Asigură-te că acesta se simte bine practicând sportul pe care l-a ales și că nu merge la antrenamente doar pentru a te mulțumi pe tine. Dacă acesta este motivul, mai devreme sau mai târziu va renunța, pentru că nu va avea nici un câștig personal.

Ce poți face:

Îți poți ajuta copilul să aleagă activitatea sportivă potrivită vârstei și preferințelor sale. Totodată, copilul poate încerca mai multe sporturi până îl găsește pe acela pentru care dezvoltă și o pasiune. Este puțin important dacă va fi sau nu liderul echipei. Ceea ce contează cu adevărat este să găsească un sport pe care să îl iubească și pe care să îl transforme într-un stil de viață.

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI