Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2015-12-09 17:32:29 +0200 Cel mai bun prieten este sufletul petrecerii și preferatul tuturor, însă este el potrivit să fie nașul copilului tău? Înainte de a lua o decizie este important să examinezi la rece întreaga situație. Cine ar trebui să devină naș?

Cine ar trebui să devină naș?

Cine ar trebui să devină naș? 470 900
Cel mai bun prieten este sufletul petrecerii și preferatul tuturor, însă este el potrivit să fie nașul copilului tău? Înainte de a lua o decizie este important să examinezi la rece întreaga situație.

Cel mai bun prieten este sufletul petrecerii și omul preferat al tuturor, însă este el potrivit să fie nașul copilului tău? Cea mai bună prietenă este entuziasmată de faptul că tocmai ai avut un copil și insistă în fiecare zi să fie nașa acestuia, însă este pregătită să își asume responsabilitatea de a deveni nașă? Înainte de a lua o decizie este important să examinezi la rece întreaga situație.

Rolul nașului

Înainte de a menționa criteriile necesare în alegerea unui naș sau a unei nașe, să ne amintim ce presupune acest rol. Nașa sau nașul este părintele spiritual al copilului și el sau ea are obligația de a contribui semnificativ la educarea și dezvoltarea copilului. Se va ocupa de insuflarea anumitor valori, va fi o prezență stabilă, constantă în viața copilului și va acționa atât ca părinte, cât și ca profesor. Când alegi nașa/nașul nu trebuie să uiți următoarele aspecte.

O decizie importantă

Nimeni nu dorește un naș care este absent, indiferent, inconsistent sau o persoană care nu comunică sau ia contact direct cu copilul. Prin urmare, acesta nu trebuie ales în grabă. Gândește-te la cine este cu adevărat potrivit pentru a deveni nașul copilului, fără a te lăsa condus prea mult de sentimente. Chiar dacă este un prieten bun, asta nu înseamnă că va fi și un naș bun. Acele elemente ale caracterului său care fac din el un bun prieten nu sunt automat avantaje pentru rolul pe care trebuie să îl aibă nașul copilului.

De multe ori, cineva din cercul tinerilor părinți declară dorința de a deveni nașul sau nașa copilului. Intenția este menționată într-o manieră clară și apăsată, însă asta nu înseamnă că trebuie să fie un criteriu în alegerea părinților. Dacă dorești să dai curs cererii și consideri că persoana respectivă este potrivită pentru a deveni părintele spiritual al copilului, atunci totul nu poate merge decât spre bine. În caz contrar, refuză oferta calm și politicos, pentru a nu răni sentimentele celuilalt.

În cazul în care oferta este mare și pe listă se află mai mulți viitori nași, înainte de a lua o decizie trebuie să te asiguri că nașii vor putea comunica armonios, fără a avea un impact negativ asupra copilului.

În cele din urmă, este bine să alegi pe cineva cu care ai trecut prin multe. Astfel, vei avea garanția că nu te vei lovi de situația în care nu vei mai vorbi cu nașul sau nașa copilului tău pentru că ceva nu a mers bine în relația voastră.

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI