Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2015-12-07 14:21:00 +0200 Oferă-i copilului tău tot ce este mai bun! Află cum poți organiza o excursie distractivă și sigură la mare sau la munte! O vacanță de vară sigură

O vacanță de vară sigură

O vacanță de vară sigură 470 900
Oferă-i copilului tău tot ce este mai bun! Află cum poți organiza o excursie distractivă și sigură la mare sau la munte!

Citește câteva instrucțiuni și informații ajutătoare despre cum poți organiza o vacanță la munte sau la mare în care siguranța este pe primul plan.

Vacanța de vară în condiții de siguranță

Ultimele statistici arată faptul că cele mai multe accidente în care sunt implicați copii apar în timpul verii, deoarece aceștia au mai mult timp liber, nu sunt supravegheați îndeajuns și se expun pericolelor, indiferent de mediu. Pentru a minimiza riscul, îți poți învăța copiii despre siguranță, fără a deveni prea protectoare.

Siguranța în transport

Vara este reprezentativă vacanțelor și călătoriilor frecvente cu mașina. Pentru a minimiza pericolele, copiii trebuie să fie așezați întotdeauna pe bancheta din spate. De asemenea, părinții ar trebui să fie informați de către dealer-ul auto și magazinele cu accesorii auto despre centura de siguranță de care orice copil are nevoie, în funcție de înălțime și greutate, pentru a fi în deplină siguranță în timpul călătoriei.

Vacanțe la mare în condiții de siguranță

- Este foarte important ca un copil să învețe să înoate de la o vârstă foarte fragedă, pentru că acest detaliu îi poate salva viața.

- Copiii nu ar trebui lăsați nesurpravegheați în apă, chiar dacă știu cum să înoate.

- Nu te bazeaza pe obiectele gonflabile (de exemplu: saltea, colac, etc.).

- Este interzis înotul cu stomacul plin.

- Evită zonele în care există fluxuri puternice.

- Copiii trebuie să se asigure înainte de a face scufundări că apa este adâncă și nu există obstacole.

- În timpul verii, soarele devine foarte periculos și copiii au nevoie de protecție. Din acest motiv, o pălărie, un tricou și o cremă protectoare sunt accesorii necesare dacă plănuiești să îți duci copilul la plajă. Totodată, evită statul la soare la amiază.

- Când copiii iau parte la jocuri acvatice sau se află pe o barcă, ai grijă ca aceștia să poarte întotdeauna o vestă de salvare adecvată și să urmeaze regulile de siguranță.

- Copiii care pescuiesc trebuie să aibă cunoștințe corecte de utilizare a echipamentelor (undiță, suliță, etc.) și să fie capabili să recunoască peștii toxici. Copiii mai mari care fac scuba diving, trebuie să respecte cu strictețe normele de siguranță, să rămână vizibili pentru bărcile de întâlnire și să fie întotdeauna escortați.

Vacanțe la munte mai sigure

Hainele copilului trebuie să fie adecvate. De aceea:

  1. Dacă mergi în drumeție sau la o plimbare cu copilul, acesta trebuie să fie echipat corespunzător cu bocanci și o pălărie/bandană care să îi acopere capul.
  2. Dacă te decizi să scoți copilul în peisaj cu bicicleta, atunci acesta trebuie să poarte o cască și pantofi speciali.
  3. Nu uita de achiziționarea unor jachete și căști speciale pentru rafting.

În general, toate activitățile montane necesită sfatul unui specialist, care se va asigura de siguranța și confortul tău și al copilului printr-o instruire completă. 

- Copiii ar trebui să fie capabili să recunoască insectele și reptilele otrăvitoare din zonă pentru a evita accidentele.

- Este recomandabil să se evite mersul pe jos în iarbă înaltă sau copilul va trebui să facă zgomot pentru a alunga șerpii care se pot ascunde în apropiere.

- Copiii nu trebuie să pună mâinile în fisuri sau sub pietre, pentru că acolo pot fi găsiți șerpi și insecte veninoase, cum ar fi scorpionii.

- Ca o regulă generală, copiii ar trebui să învețe să respecte toate animalele. Aceștia trebuie să rețină că animalele sunt periculoase atunci când sunt bolnave, se simt amenințate sau simt nevoia de a-și proteja puii, hrana sau casa.

- Dacă întâlnesc animale nedomesticite în mediul rural, cum ar fi câini ciobănești, catâri, măgari, etc., care nu sunt comune lumii lor, copiii ar trebui să fie atenți să nu provoace accidente grave.

- Verifică zona și asigură-te că nu există râuri, fântâni sau alte locuri de stocare a apei. Dacă există, trebuie să îți informezi copiii despre pericole și să previi accesul acestora în proximitatea locurilor de stocare a apei.

- Copiii nu ar trebui să intre în contact cu orice obiect care poate declanșa apariția unui incendiu. Când vor fi suficient de maturi și responsabili, ar trebui să li se explice utilizarea corectă a acestor obiecte.

- Asigură-te că nu există plante otrăvitoare în regiune (de exemplu: ciuperci) și instruiți copiii în mod corespunzător, astfel încât să fie capabili să le recunoască și să le evite.

- Feriți-vă de furtunile de vară. Copiii trebuie să știe că este periculos să stea sub copaci și fire electrice în astfel de momente sau să înoate în timpul furtunii.

- Indiferent de locație, trebuie să îți înveți copiii să evite alimentele periculoase, înghețata topită și produsele expirate. Datorită temperaturilor ridicate din timpul verii, există un risc ridicat de intoxicare. Alimentele care au fost decongelate nu pot fi puse înapoi în congelator.

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI