Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2015-12-07 16:46:28 +0200 Află mai multe despre logopedie sau terapia verbală, știința care poate oferi o nouă șansă unui copil cu dificultăți în exprimare. Logopedia

Logopedia

Logopedia 470 900
Află mai multe despre logopedie sau terapia verbală, știința care poate oferi o nouă șansă unui copil cu dificultăți în exprimare.

O mare parte din problemele mici sau majore cu care se confruntă un copil, în timp ce încearcă să articuleze gândurile sale, pot fi tratate cu câteva vizite la biroul unui logoped. Să vedem în ce circumstanțe ar trebui să solicite părinții evaluarea copilului lor de către specialiști.

Logopedia. Ce este aceasta? Ce anume face? Care funcții îndeplinește? Ce tratează? Acestea sunt câteva dintre întrebările frecvente privind terapia vorbirii.

- Logopedia este știința care tratează tulburările sau dificultățile din vocea sau discursul unui copil.

- Acesta include un set de tratamente care variază de la persoană la persoană, de la mediu la mediu și de la vârsta la vârstă.

- Scopul principal al logopediei este dezvoltarea capacității de comunicare verbală a copilului.

- Procesul de logopedie implică diagnosticarea și intervenția terapeutică adecvată pentru fiecare copil și se realizează de către logoped. Logopedul este specialistul care se va ocupa de evaluarea și tratamentul copiilor care au prezintă tulburări sau dificultate în exprimare.

Logopedia vizează copiii care au:

- Un discurs întârziat;

- Dificultăți în articularea sunetelor;

- Dificultate în a înțelege limba orală;

- Dificultate în crearea unui discurs;

- Un vocabular limitat în conformitate cu vârsta lor.

Are copilul meu nevoie de un logoped?

Cele mai precise semne care pot fi identificate de către părinți, astfel încât să ceară ajutor de la un specialist, sunt:

- Când un copil schimbă ordinea literelor (de exemplu: în loc de plastic, spune lapstic);

- Când un copil confundă diferite sunete ale alfabetului;

- Când un copil lungește anumite sunete sau repetă anumite cuvinte (de exemplu: mmmmmamă, ttttttată, vreau vreau vreau lapte);

- Atunci când un copil de 3 ani nu vorbește deloc sau vorbește foarte puțin. Pentru orice dificultate sau întârziere în vorbire care se va identifica în discursul copilului, este indicat să consulți un medic specialist.

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI