Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2016-09-14 15:57:45 +0300 Orice părinte știe faptul că este indicat să îți pui copilul la culcare la o oră rezonabilă, însă știi și care este motivul? De ce este indicat să îți pui copilul la culcare devreme?

De ce este indicat să îți pui copilul la culcare devreme?

De ce este indicat să îți pui copilul la culcare devreme? 470 900
Orice părinte știe faptul că este indicat să îți pui copilul la culcare la o oră rezonabilă, însă știi și care este motivul?

Un nou studiu oferă noi dovezi asupra faptului că preșcolarii care adorm mai devreme nu se confruntă cu problema obezității infantile. De celalată parte a baricadei se regăsesc preșcolarii și care adorm la ore târzii și care devin obezi la adolescență. Așadar, un program de somn echilibrat poate reduce semnficativ riscul apariției obezității.

Studiul a arătat și faptul că un program de somn bine pus la punct oferă beneficii la nivelul dezvoltării cognitive și a atenției, fiind astfel un factor pozitiv pentru comportamentul copiilor.

De asemenea, copiii care merg mai devreme la culcare au mai puține probleme cu somnul, adormind repede și fără a se trezi în timpul nopții.

Conform studiului, nu contează atât de mult ora la care copilul adorame, ci mai degrabă cantitatea și calitatea somnului. Copiii care dorm mai bine au capacitatea de a-și gestiona mai bine emoțiile și hormonii,  dezvoltă mai puține probleme psihice și au un metabolism mai rapid.

Specialiștii recomandă un tipar diferit de somn pentru copii, în funcție de vârsta acestora, după cum urmează:

  • Bebeluși                4-12 luni                 12-16 ore de somn pe noapte;
  • Copii                      1-2 ani                   11-14 ore de somn pe noapte;
  • Copii                      3-5 ani                   10-13 ore de somn pe noapte;
  • Copii                      6-12 ani                  9-12 ore de somn pe noapte;
  • Adolescenți            13-18 ani                8-10 ore de somn pe noapte.

Ține minte faptul că somnul este extrem de important în viața unei persoane, asemenea respiratului și mâncatului și ai grijă ca programul de somn al copilului să fie unul echilibrat pentru a se dezvolta cât mai bine.

Sursa: Babble.com

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI