Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2016-10-07 12:56:30 +0300 În Olanda, o asistentă medicală vizitează mama la domiciliu pentru a se asigura ca atât aceasta, cât și copilul sunt în regulă, oferind o mână de ajutor și în treburile casnice. 10 obiceiuri la naștere în întreaga lume

10 obiceiuri la naștere în întreaga lume

10 obiceiuri la naștere în întreaga lume 470 900
În Olanda, o asistentă medicală vizitează mama la domiciliu pentru a se asigura ca atât aceasta, cât și copilul sunt în regulă, oferind o mână de ajutor și în treburile casnice.

Rückbildungsgymnastik (gimnastica de reabilitare) – Germania

O nemțoaică poate alege ca după naștere să fie vizitată de către doctor sau moașă. Rolul specialistului pentru care mama optează este de a verifica starea de sănătate a copilului și de a oferi sfaturi mamei. Însă, cel mai bun avantaj al unei mame din Germania îl reprezintă gimnastica de reabilitate (Rückbildungsgymnastik) , mai exact exercițiile speciale pentru zona pelviană, care sunt acoperite de asigurarea de sănătate.

Kraamzorg (îngrijirea în perioada maternității) - Olanda

Metoda ”kraamzorg” este poate una dintre cele mai bune idei. În Olanda, o asistentă medicală te vizitează la domiciliu pentru a se asigura ca atât tu, cât și copilul sunteți în regulă. Însă, aceasta se ocupă și de treburile casei: face curățenie, pregătește de mâncare, etc.

Meniuri speciale – Turcia sau Panama

Turcii știu cu siguranță cum să aibă grijă de proaspetele mămici, având în vedere că orice femeie care a născut primește Lohusa Serbeti, o băutură care conține scorțișoară, cuișoare și zahăr. Totodată, în Panama sau India lăuzele primesc doar cele mai bune feluri de mâncare.

Poftele alimentare sunt luate în serios în Mexic

Se pare că mexicanii sunt de părere că gravidele și femeile care abia au născut trebuie să mănânce tot ceea ce își doresc, altfel bebelușii vor avea semne pe piele în forma alimentelor la care gravidele au poftit.

Epiduralele – Franța

În ultimii ani, tot mai multe femei optează pentru epidurală în cazul unei nașteri naturale. Însă, procentul acestora nu este nici pe departe atât de mare pe cât se crede. Franța este în prezent singura țară unde majoritatea femeilor sunt deschise la această opțiune, având în vedere că peste 90% dintre femeile însărcinate optează pentru epidurală.

O naștere luxoasă – Geneva, Elveția

Clinicile elvețiene sunt renumite pentru atenția pe care o acordă femeilor însărcinate, având în vedere că acestea au parte de un tratament cu adevărat preferențial, unde toate serviciile sunt de lux. De exemplu, unele spitale oferă șampanie la cinele pe care le organizează special pentru părinți.

Petreceri pentru bebeluși – SUA

Cunoscută și sub denumirea de baby shower, o petrecere organizată în cinstea bebelușului înainte de a se naște este extrem de utilă unei mame. Aceasta are ocazia de a se destinde și de a petrece o zi/seară frumoasă alături de persoanele dragi și primește și o mulțime de cadouri folositoare pe primele luni de viață ale bebelușului.

Perioada de lăuzie – China

Este diferită de concediul de maternitate, fiind vorba de 40 de zile pe care o femeie în China le primește pentru a își reveni după naștere. În cultura chineză, femeile lăuze sunt ajutate în primele 40 de zile cu copilul și la treburile casnice, acestea trebuind să se odihnească și relaxeze cât mai mult.

Concediu de maternitate – Suedia

Statul suedez le oferă mamelor și taților oportunitatea de a își lua concediu de maternitate pentru 16 luni, cu mențiunea că tații au în plus 2 luni de concediu pentru a sta cu copilul (urmează ca legea să fie modificată și ca aceștia să beneficieze de 3 luni de concediu paternal). Pentru perioada în care stau acasă cu copilul, părinții vor primi 80% din salariu.

Cutia pentru bebeluș – Finlanda

Orice proaspătă mămică primește o cutie pentru bebeluș cu o mulțime de lucruri folositoare pentru primele luni de viață ale copilului. Cutia conține hăinuțe pentru diferite sezoane și o mulțime de lucruri consumabile de care are nevoie un copil, iar aceasta poate fi transformată într-un pătuț, special concepută pentru ca părinții să nu cheltuiască bani inutil.

Sursa: Huffingtonpost.com

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI