Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2016-07-11 15:05:03 +0300 Descoperă care sunt aspectele principale de care trebuie să ții cont atunci când mergi în vizită la o nouă mămică! 10 reguli pentru vizitarea unei proaspete mămici

10 reguli pentru vizitarea unei proaspete mămici

10 reguli pentru vizitarea unei proaspete mămici 470 900
Descoperă care sunt aspectele principale de care trebuie să ții cont atunci când mergi în vizită la o nouă mămică!

1. Sună întotdeauna în avans. Sau dă un mesaj.

Dacă ai de gând să petreci puțin timp în compania bebelușului și a proaspetei mămici, atunci este indicat să suni înainte.

2. Adu mâncare sau cel puțin cafea

În primele luni de viață, bebelușul ocupă majoritatea timpului liber al mamei, ceea ce înseamnă că nu îi va mai rămâne foarte mult să gătească sau să meargă la cumpărături. Îți va rămâne profund recunoscătoare dacă te vei gândi că trebuie și ea să mănânce sau să aibă un ”elixir” care să o țină în formă.

3. Spală-te pe mâini imediat ce ajungi în casa ei.

Este una dintre regulile de aur ale mămicilor și ai face bine să nu te abați de la ea. Salută mămica, spală-te pe mâini, iar apoi mergi și  spune-i că ai făcut-o, pentru a nu avea nici o grijă în plus.

4. Nu merge în vizită dacă ești bolnav/bolnavă.

În primele luni de viață, un bebeluș este extrem de sensibil. Acesta nu are sistemul imunitar dezvoltat complet și poate contacta foarte ușor un virus, complicând astfel viața întregii familii.

5. Lasă-ți copilul/copiii acasă.

Imprevizibilul face deja parte din viața unei proaspete mămici. Așadar, nu mai are nevoie de un motiv în plus de griji.

     AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: 7 lucruri pe care nu vrea să le audă o mamă care alăptează

6. Ajută la treburile casnice.

Chiar dacă speli câteva farfurii sau bagi o mașină la spălat, aceste lucruri pot fi de mare ajutor pentru o mamă care abia se obișnuiește cu noul stil de viață. Până și 10 minute de pauză înseamnă enorm pentru o proaspătă mămică.

7. Este mai bine să nu iei copilul în brațe.

Foarte multe mămici sunt extrem de panicate atunci când vine vorba de bebelușii lor și este posibil ca încercarea ta de a lua copilul în brațe să o deranjeze, chiar dacă nu o spune. Nou-născuții sunt extrem de fragili și dacă nu ai avut până acum experiențe similare, este mai bine să stai deoparte și să iei copilul ”la plimbare” atunci când o să mai crească puțin.

8. Întreab-o cum se simte

Nu este simplu să fii mamă, iar dacă prietena ta este la prima sarcină, grijile și gândurile ar putea să îi acapareze viața. Întreab-o dacă simte nevoia să vorbească despre lucrurile care o macină și oferă-i sprijinul tău ori de câte ori simte nevoia.

     AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: Mamă pentru prima dată

9. Vorbește despre altceva în afară de copil

Viața unei mame se învârte în jurul copilului. Tocmai de aceea este important ca măcar în rarele discuții pe care le are cu prietenele ei să vorbească despre altceva. Orice altceva. Vreme, politică, bârfe, etc. Nu are importanță, atât timp cât nu este vorba de copil.

10. Nu sta în vizită mai mult decât este cazul

Dacă nu mergi să ajuți cu ceva concret, este indicat ca vizitele să fie de aproximativ 15 minute, deoarece programul unei mămici este extrem de aglomerat și tu te vei transforma într-un stres suplimentar.

Sursa: Mom.me

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI