Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2016-05-05 18:06:31 +0300 Din păcate, nu poți învăța în locul lui, așa că ceea ce îți rămâne de făcut este să găsești soluții pentru a-ți înțelege și motiva copilul. Însă, nu e atât de simplu pe cât pare... Cum îți poți ajuta copilul să învețe

Cum îți poți ajuta copilul să învețe

Cum îți poți ajuta copilul să învețe 470 900
Din păcate, nu poți învăța în locul lui, așa că ceea ce îți rămâne de făcut este să găsești soluții pentru a-ți înțelege și motiva copilul. Însă, nu e atât de simplu pe cât pare...

1. Întreabă-l dacă are nevoie de ajutor. În ciuda așteptărilor, nu este de datoria copilului să vină să îți ceară ajutor. Cel puțin, nu în primă instanță.

2. Cărțile ajutătoare trebuie să fie un factor facultativ, nu unul determinant în educația copilului tău.

3. Filmele și mai ales documentarele pot reprezenta o sursă importantă de asimilare a informațiilor de care are nevoie un copil pentru teste, însă nu fără ajutorul cărților. Totodată, filmulețele de pe youtube, cât și emisiunile TV reprezintă o soluție alternativă.

4. Platformele educaționale sunt punctul de plecare al oricărui elev sau licean care dorește să se pregătească pentru examenele naționale sau pentru teste. Acestea urmează îndeaproape programa educațională stabilită la nivel național și oferă copiilor materiale prin care pot înțelege mult mai bine subiectele dezbătute în clasă. Poți purta o discuție pe baza acestor subiecte, pentru a îți ajuta copilul să reflecteze asupra ideilor prezentate în materialele pregătitoare.

5. Scurtele articole din ziar sau de pe internet îl vor ajuta să se mai destindă. Orice copil are nevoie de pauze pentru a-și odihni mintea și fixa materia studiată.

6. Cumpără-i sau improvizează-i o tablă. În acest fel, copilul va învăța cum să fie mai organizat, își va expune ideile la vedere și va reuși să identifice mult mai ușor soluțiile de care are nevoie. Totodată, este relaxant să înveți folosindu-te de o tablă, având în vedere că o poți folosi și pentru desene sau pentru a face glume pe seama familiei. Din când în când, o pauză de glume e bine venită.

7. Încurajează-l să facă anumite conexiuni. Nu îi va fi de ajutor nici pe moment, nici pe viitor dacă va memora anumite aspecte pe care le va uita cu prima ocazie. Trebuie să înțeleagă tot ceea ce învață pentru a putea reține mult mai ușor, dar și pentru a se putea folosi la capacitate maximă de informațiile pe care le are.

8. Nu recuge la amenințări. După o anumită vârstă, va lua personal toate amenințările și va dori să îți țină piept, indiferent că știe dacă are sau nu dreptate și se va ambiționa să procedeze complet pe dos. Totodată, copilul va fi mult mai stresat, ceea ce va reprezenta o nouă piedică în procesul de învățare.

9. Nu promite un premiu mare la finalul sesiunii de studii, ci premii mai mici pe care i le poți oferi pe parcurs pentru a îi menține motivația vie.

10. Somnul este vital pentru ca informațiile să se fixeze. Copilul trebuie să se relaxeze, să mănânce la ore fixe, să respecte programul de studiu, dar are nevoie să doarmă. Asigură-te că în camera sa pătrunde cât mai puțină lumină, pentru ca somnul să fie cât mai adânc, iar copilul să se odihnească mai bine.

Sursa: Theguardian.com   

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI