Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2016-10-18 12:40:08 +0300 Băieții sunt deseori presați să se încadreze în anumite tipare, indiferent de personalitatea sau preferințele lor. 5 metode să crești un băiat cu stimă de sine

5 metode să crești un băiat cu stimă de sine

5 metode să crești un băiat cu stimă de sine 470 900
Băieții sunt deseori presați să se încadreze în anumite tipare, indiferent de personalitatea sau preferințele lor.

Însă, toată această presiune poate fi dăunătoare pentru încrederea de sine a copilului, dacă situația nu este gesionată corespunzător. Părinții au un rol extrem de important în dezvoltarea copiilor și dacă ești una dintre mămicile care dorește să îi ofere băiatului ei mai multă încredere, atunci poți începe prin a parcurge sfaturile de mai jos. 

1. Ajută-l să își construiască vocabularul emoțional

Spre deosebire de fete, băieții nu prea sunt încurajați să vorbească despre sentimente. Așa că preferă să devină introvertiți și nu învață mai niciodată cum să gestioneze durerea. Dacă băiatul tău va învăța să își exprime sentimentele, va fi mult mai simplu să se înțeleagă pe sine. Totodată, îți va oferi mai multe detali în privința lucrurilor care i se întâmplă și îi vei putea da sfaturi mult mai aplicabile.

2. Apreciază-i atuurile care nu țin de fizic.

Datorită stereotipurilor care se promovează tot mai mult pe canalele media, băieții ajung la concluzia că puterea unui bărbat este strict legată de fizic, devenind astfel un atribut important. Învăță-ți băiatul că sunt o mulțime de alte calități mai importante decât aspectul fizic precum inteligența, compasiunea și bunătatea și ajută-l să le dobândească una câte una.

3. Încurajează-l să își urmeze pasiunile.

Fie că vorbim de cântat la chitară, de urcat pe munte sau de lecții de balet, permite-i băiatului tău să experimenteze ceea ce își dorește. Dacă va simți că are sprijinul tău, încrederea de sine va crește considerabil.

4. Oferă-i un job.

Nu, nu pentru a avea mai mulți bani, ci pentru a învăța ce înseamnă cu adevărat să ai o responsabilitate. Pune-l să ducă gunoiul, să tundă iarba sau să ajute în casă și recompensează-l.

5. Încurajează-l să fie unic.

Nu fiecărui băiat îi place să alerge toată ziua, să se murdărească sau să se joace cu mașini. Dacă băiatul tău are alte preferințe, susține-l. Fă-l să se simtă integrat, chiar dacă stereotipurile și clișeele societății spun altceva. Tot ceea ce ar trebui să conteze pentru tine este ca băiatul să fie fericit, indiferent de preferințele sale.

Sursa: Popsugar.com

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI