Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2016-09-30 16:08:37 +0300 Nu este întotdeauna simplu să construiești o relație cu copilul tău, mai ales în primele săptămâni de viață. Însă, nu este nici pe departe imposibil... 5 metode eficiente pentru a te apropia de bebelușul tău

5 metode eficiente pentru a te apropia de bebelușul tău

5 metode eficiente pentru a te apropia de bebelușul tău 470 900
Nu este întotdeauna simplu să construiești o relație cu copilul tău, mai ales în primele săptămâni de viață. Însă, nu este nici pe departe imposibil...

1. Alăptează dacă poți.

Alăptatul nu ajută doar în privința dezvoltării bebelușului, ci contribuie și la relația care se crează între acesta și mama lui. Copilul se va atașa mult mai ușor de tine dacă îți va simți mirosul, dacă îți va auzi bătăile inimii și dacă te va simți aproape.

2. Stabiliți contact vizual.

Indiferent că ești acasă, în parc sau oriunde altundeva, este important să te uiți în ochii bebelușului și să vorbești cu el ori de câte ori ai ocazia. Astfel, copilul se va obișnui mult mai rapid cu figura ta și se va atașa mai rapid.

3. Contactul piele-pe-piele face minuni.

Ți-ai purtat bebelușul 9 luni în pântec, însă contactul fizic nu trebuie să dispară odată ce ai născut. Contactul piele-pe-piele sau îngrijirea tip cangur este extrem de benefică pentru crearea unei conexiuni puternice.

4. Petreceți timp împreună

Sigur că ești preajma copilului aproape non-stop, însă dedică puțin timp zilnic pentru a comunica cu bebelușul. Îi poți citi, cânta sau te poți juca cu acesta. Orice, câtă vreme sunteți împreună și îi transmiți o stare de bine.

5. Îmbrățișează-l, pupă-l și zâmbește-i.

Bebelușii sunt capabili să simtă mai multe lucruri decât ne imaginăm. Chiar dacă nu se pot exprima, aceștia își pot da seama cu ușurință de starea în care sunt persoanele din jurul lor, preluându-le din fericire sau, după caz, din tristețe, supărare sau anxietate.

Dacă vei fi mai mereu pozitivă în preajma copilului tău, îmbrățișându-l, pupându-l și zâmbindu-i, atunci acesta va fi mult mai deschis și se va atașa mai rapid.

Sursa: Parents.com  

 

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI