Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2024-04-03 10:25:59 +0300 Dacă vrei să crești un copil creativ, atunci trebuie să îl înveți să fie totodată independent. Creativitatea copilului

Creativitatea copilului

Creativitatea copilului 470 900
Dacă vrei să crești un copil creativ, atunci trebuie să îl înveți să fie totodată independent.

Dacă vrei să crești un copil creativ, atunci trebuie să îl înveți să fie totodată independent, a afirmat Adam Grant, profesor la Școala de Business Wharton, tată a 3 copii și autorul unei cărți de psihologie. Acesta recomandă părinților care doresc să își ajute copilul să își dezvolte latura artistică sau creativă să urmeze sfaturile de mai jos:

1. Laudă copilul și nu acțiunile acestuia.

De exemplu, dacă fetița sau băiatul tău desenează ceva, nu trebuie să îi spui cât de frumoasă este pictura, ci cât de talentat sau talentată este. Astfel, copilul va realiza că este talentat și creativ și va fi mult mai dornic să își perfecționeze abilitățile.

Este totodată important să îți asiguri copilul că acțiunile lor sunt realizate corespuzător, indiferent de percepția generală a societății (de exemplu, dacă fetița ta desenează un cal și îl colorează cu albastru, felicit-o pentru abordarea diferită în timp ce îi prezinți realitatea). În acest fel, copilul nu își va pierde creativitatea la maturitate, ci și-o va dezvolta.

2. Nu crea reguli dure, excesive.

Acum câțiva ani, cercetătorii de la Colegiul Boston au realizat un studiu: aceștia au comparat familiile cu copii talentați cu cele cu copii obișnuiți. Aceștia au descoperit că în cazul familiilor cu copii obișnuiți, părinții trasaseră o mediană cu 6 reguli de la care nu se abăteau zilnic (ora la care să meargă la culcare, timpul în care să își facă temele, etc.), în vreme ce părinții din cadrul celuilalt grup de studiu stabiliseră maximum o singură regulă.

Dacă îți limitezi copilul cu o mulțime de reguli, acesta va întâmpina dificultăți în realizarea problemelor în viitor. Ei vor căuta doar metode convenționale și soluții generale în loc să se gândească la o alternativă.

Atenția: Asta nu înseamnă că un copil nu are nevoie de reguli deloc. Acestuia trebuie să i se dea oportunitatea să cunoască libertatea de a alege, nu indulgența excesivă.

3. Discută lucrurile împreună cu copilul tău.

Un alt studiu realizat, a arătat faptul că părinții care sunt deschiși comunicării cu copiii lor au reușit să îi transforme în persoane originale și de succes. Aceștia au găsit metode prin care le explice copiilor modul ideal în care ar trebui să se comporte un copil și le-au oferit totodată oportunitatea de a-și stabili propriile valori și limite în conformitate cu stilurile și personalitățile acestora.

Atunci când părinții au o discuție cu copiii, cei mici ar trebui să aibă dreptul să își exprime punctul de vedere și să încerce să găsească o soluție care să convină tuturor părților implicate. O astfel de atitudine este extrem de folositoare în viitor, deoarece va conduce la dorința de afirmare și formarea unui caracter independent.

O astfel de discuție este de asemenea necesară pentru a-ți ajuta copilul să reflecteze asupra consecințelor pe care le pot avea acțiunile lui asupra acestuia și a celor din jur. Astfel, copilul va înțelege mai bine și principiul care stă la baza moralității.

Sursa: Brightside.me

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI