Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2016-05-06 18:16:07 +0300 Conform unui studiu recent, bebelușii femeilor de peste 30 de ani sunt mai atletici, înalți și deștepți decât cei ai femeilor mai tinere. Avantajele unei sarcini tardive

Avantajele unei sarcini tardive

Avantajele unei sarcini tardive 470 900
Conform unui studiu recent, bebelușii femeilor de peste 30 de ani sunt mai atletici, înalți și deștepți decât cei ai femeilor mai tinere.

Conform părerii colective, care între timp a devenit susținută și de către știință, femeile care rămân însărcinate la o vârstă înaintată sunt predispuse complicațiilor și au mai multe probleme în timpul sarcinii decât cele care devin mame la 20-30 de ani.  

Deși este adevărat că femeile de peste 30 de ani au mai multe de înfruntat, în egală măsură este veridic și faptul că bebelușii acestora sunt mai atletici, înalți și deștepți decât cei ai femeilor mai tinere. Sună incredibil, nu? Ei bine, este și adevărat, conform unui studiu recent realizat în Suedia.

 Sudiul arată faptul că tot mai multe femei din țările dezvoltate amână să rămână însărcinate, iar din 1970 și până în prezent, numărul acestora a crescut considerabil, stabilind media vârstei pentru conceperea primului copil la 28 de ani.

Studiul nu se concentrează asupra complicațiilor pe care le pot avea femeile mai înainte în vârstă în timpul sarcinii, ci asupra manierei în care s-au dezvoltat bebelușii acestora. După analizarea a mai mult de 1,5 milioane de adulți, rezultatele indică faptul că femeile care au dat naștere după ce au împlinit 30 sau chiar 40 de ani, au născut copii mai înalți, mai atletici și mai deștepți, comparativ cu cei născuți de femeile de până în 30 de ani.

Specialiștii sunt de părere că pot fi reduse considerabil complicațiile care pot apărea la mamele mai în vârstă, însă nu pot interveni în îmbunătățirea dezvoltării fizice și mentale a bebelușilor născuți de mame mai tinere. Conform unor alte rezultate ale aceluiași studiu, oamenii care s-au născut în anii 80 iau decizii mult mai bune decât cei născuți în anii 60.

În ciuda acestor statistici, experții nu recomandă femeilor care doresc să aibă un copil să aștepte doar pentru a se încadra într-un anumit interval, deoarece nu există certitudinea că dacă vor întârzia concepția bebelușului, acesta va fi mai dezvoltat din toate punctele de vedere. Acestea trebuie să aibă în vedere faptul că fertilitatea unei femei scade odată cu înaintarea în vârstă, iar șansele de a rămâne însărcinată după vârsta de 35 de ani scad dramatic.

Tu ce părere ai despre acest studiu?

Sursă poză: Shutterstock

Sursa: Momjunction.com

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI