Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2023-11-20 11:38:21 +0200 Descoperă 15 beneficii ale alăptatului care pot influența dezvoltarea bebelușului tău! Beneficii ale alăptatului

Beneficii ale alăptatului

Beneficii ale alăptatului 470 900
Descoperă 15 beneficii ale alăptatului care pot influența dezvoltarea bebelușului tău!

Probabil că ai auzit la fiecare pas că alăptarea este cea mai bună variantă, atât pentru tine, cât și pentru bebelușul tău și indiferent că ești sau nu pro alăptat, există câteva aspecte pe care trebuie să le știe orice mamă înainte de a se decide dacă alăptează sau nu.

1. Laptele matern al fiecărei femei este diferit, iar bebelușii sunt capabili să facă diferența între laptele matern și laptele praf.

2. Laptele matern are proprietăți terapeutice. De exemplu, atunci când sânii sunt sensibili și umflați după alăptate, masajul cu laptele matern este cea mai bună soluție. Vei vedea că imediat ce vei aplica lapte pe zonele afectate, te vei simți mult mai bine.

3. Bebelușii care sunt alăptați prezintă un risc scăzut al apariției sindromului morții infantile.

4. Alăptatul te poate ajuta să economisești bani, mai ales în primul an de viață al copilului.

5. Riscul osteoporozei, al bolilor de inimă, al cancerului de sân și al celui ovarian este mai redus dacă alăptezi.

6. Mamele pot alăpta atunci când sunt bolnave. Până în momentul în care vei prezenta simptome, copilul va fi deja expus virusului sau bacteriei și este chiar în beneficiul acestuia să intre în contact cu anticorpii pe care corpul mamei lui îi generează.

7. Cantitatea de lapte pe care o produce o femeie nu are nici o legătură cu mărimea sânilor ei.

8. O femeie poate reveni mai rapid la greutatea pe care o avea înainte de sarcină dacă alăptează – hormonii eliberați în timpul acestui proces ajută uterul să revină la mărimea pe care o avea înainte de sarcină.

      Te-ar putea interesa si 16 lucruri mai puțin știute despre alăptare

9. Alăptatul este un proces solicitant care determină corpul să ardă la fel de multe calorii ca o plimbare de 12 kilometri.

10. Bebelușii care sunt alăptați se îmbolnăvesc mai greu. De asemenea, riscul infecțiilor urechii și ale problemelor cu stomacul sunt reduse, precum și riscul apariției diabetului, astmului și obezității infantile.

11. Prin intermediul laptelui matern, bebelușii intră în contact cu aromele alimentelor pe care le consumi, ceea ce va face diversificarea mult mai ușoară.

12. Laptele matern poate fi cumpărat în cazul în care nu poți alăpta.

          Te-ar putea interesa si Avantajele alăptării pentru bebeluș, cât și pentru mamă

13. Contactul piele-pe-piele în primele ore de viață ale bebelușului îl ajută pe acesta să fie mai familiar cu alăptarea.

14. Aproximativ 75% dintre femei sunt „dreptace” – sânul drept produce majoritatea laptelui.

15. Nu este niciodată nevoie să diluezi laptele matern. Laptele unei femei se va schimba în funcție de nevoile bebelușului, așa că nu trebuie să îți faci griji pentru asta.

Sursa: Popsugar.com

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI