Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2015-12-07 14:19:55 +0200 Orice copil are un talent ascuns. Descoperă și valorifică talentul copilului tău! Este copilul tău talentat? Încurajează-l să-și urmeze pasiunile!

Este copilul tău talentat? Încurajează-l să-și urmeze pasiunile!

Este copilul tău talentat? Încurajează-l să-și urmeze pasiunile! 470 900
Orice copil are un talent ascuns. Descoperă și valorifică talentul copilului tău!

Toți copii au un talent sau o abilitate ascunsă, fie că vorbim de una artistică sau tehnică, mentală sau fizică.

Cum cât descoperi mai devreme la ce este bun copilul tău, cu atât îl vei putea ajuta să își valorifice mai rapid potențialul. Tocmai de aceea, majoritatea părinților se străduiesc încă din primii ani de viață să afle talentele sau înclinarea copiilor. Însă, se întâmplă și ca aceștia să exagereze, obținând exact efectul opus. Așa apar primele conflicte dintre părinți și copii.

Adevărul este că lucrurile sunt mult mai simple decât par. Există o metodă prin care poți afla ce talente ascunde copilul tău și dacă vei parcurge următorii pași, nu ai cum să dai greș.

În primul rând, trebuie să fii un deschizător de drumuri pentru copilul tău. Oferă-i oportunitatea de a cunoaște cât mai multe domenii, pentru a putea decide pe parcurs dacă este sau nu pasionat de unul sau mai multe aspecte. Ai grijă să dedici suficient timp copilului și să fii tu acela care îi arată calea către noua pasiune, indiferent că este vorba de muzică, sport sau altele.

În timpul acestor activități, urmărește-ți cu atenție copilul, pentru a descoperi ce-l atrage mai tare și de ce. Reține faptul că este întotdeauna o idee proastă să impui sau să sugerezi acestuia alegerea unei activități care reprezintă un vis propriu neîmplinit, pentru că se va plictisi extrem de repede și va abandona orice efort.

Totodată, nu uita că părinții tind să fie subiectivi atunci când vine vorba de copiii lor și tocmai de aceea este important să ceri și părerea unui specilist, pentru a afla dacă într-adevăr are o înclinație către activitatea pe care a ales-o. De exemplu, dacă acestuia îi place muzica, un specialist îți poate ajuta copilul enorm, oferindu-i îndrumare și sprijin. 

Este la fel de important să încurajezi pasiunile copilului tău, indiferent dacă are sau nu rezultate. Oferă-i curajul de care are nevoie, susține-l ori de câte ori este cazul și nu îl judeca. Toate aceste acțiuni vor fi definitorii în conturarea personalității copilului, așa că începe prin a îi preda importanța dedicării, determinării și a responsabilităților. 

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI